Yerli güdüm kiti HGK-82 sahnede!

Yerli güdüm kiti HGK-82 sahnede!

TÜBİTAK Sage tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti-82 (HGK-82) teslimat töreni gerçekleştirildi.


Tarih: 24.06.2021 15:58

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı kuruluş ASFAT A.Ş. arasında imzalanan protokol kapsamında, ASFAT ana yükleniciliğinde, TÜBİTAK SAGE'nin teknik desteğiyle yapılan bin adet HGK-82 hassas güdüm kitinin teslim töreni gerçekleştirildi.

Etimesgut’taki 3’üncü Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde gerçekleşen törene Millî Savunma Bakanı Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Kuvvet Komutanları katıldı.

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilecek ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının gücünü perçinleyecek Millî Ramjet Motorlu Hava-Hava Füzesi Gökhan’ı ve devam eden diğer yerli ve millî projelerin sonuçlanarak envantere girmesini heyecanla beklediklerini dile getiren Bakan Akar, yerlilik ve millîlik oranımız artık yüzde 70’leri aştığını kaydederek, "Hedefimiz bu oranı, 2023 yılında yüzde 75-80’lere taşımaktır. Bunun için gerekenleri yapmaya devam edeceğiz" dedi. Geçmişte piyade tüfeğinin dahi yurt dışından tedarik edildiğini hatırlatan Bakan Akar, artık millî piyade tüfeğini, savaş gemisini, fırkateynlerini, İHA/SİHA’larını, Fırtına obüslerini, ÇNRA’larını, Atak helikopterlerini, akıllı hassas mühimmatını tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelindiğini vurguladı.

https://youtu.be/QhlMZN6gymg

HASSAS GÜDÜM KİTİ-82

ASFAT’ın ana yükleniciliğinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanteri için üretilen Hassas Güdüm Kiti-82, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından üretilen 500 librelik MK-82 genel maksat bombalarına akıllı ve hassas vuruş kabiliyeti kazandırarak, bombaları her türlü hava koşulunda kullanılabilen bir mühimmat hâline getirildi. HGK-82 Projesi sayesinde MK-82 Genel Maksat Bombaları, yaklaşık 15 deniz mili menzil kadar 1-2 metre hassasiyetle tanımlanan hedefi vurulabilme kabiliyetine erişti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı