Anormalleşen kedi, kuduz çıktı

Anormalleşen kedi, kuduz çıktı

Kendisini Isiran Kedisi Kuduz Çikan Çoban Tedavi Altına Alındı


Tarih: 24.08.2019 14:46

Aydın’ı Söke ilçesine bağlı Bağarası Sayrakçı Mahallesi’nde yaşayan bir çoban anormal hareketler sergileyen ve saldırganlaşan kedisini tüfekle vurarak itlaf etti. İzmir Bornova’da incelemeye alınan kedi kuduz çıkınca, kedisi tarafından ısırılan 29 yaşındaki Hamit Aydoğdu tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre; Köyde çobanlık yaparak geçimini sağlayan Hamit Aydoğdu küçüklüğünden bu yana besleyip büyüttüğü kedisinin saldırısına uğradı. Bugüne kadar gayet uysal olmasına rağmen hareketleri anormalleşip herkese saldıran kedisinin durumundan şüphelenen Hamit Aydoğdu, av tüfeği ile kediyi vurarak etkisiz hale getirdikten sonra durumu yetkililere bildirdi.

Köye gelen yetkililer tarafından incelemeye alınan kedi İzmir Bornova’da yapılan tahliller sonucu kuduz çıktı.

“Anormalleştiği için vurdum”

Hayvanları çok sevdiğini ve sürekli hayvanlarla uğraştığını belirten Hamit Aydoğdu, “Çocukluğumdan bu yana hayvancılık yapıyorum. Çobanlığın yanında kedi ve köpekleri de çok severim. BU kediyi küçüklüğünden bu yana kendim besleyip büyüttüm. Geçtiğimiz günlerde anormal hareketler sergilemeye başladı. Önce beni saldırıp ısırdı. Etrafa da saldırmaya başladı. Kuduz mikrobu aldığını anladım ve başka kimseye zarar vermemesi için itlaf ettim. Yapılan tahlil sonucu tahminim doğru çıktı. Yetkililer olaydan sonra köyde aşılama çalışması yaptı. Kedi sadece beni ısırdığı için benim tedavim devam ediyor” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı