Firari arılar, 3 ay sonra bir evin bahçesinde böyle bulundu

Firari arılar, 3 ay sonra bir evin bahçesinde böyle bulundu

Aydın Efeler’de yaklaşık 3 ay önce bir arıcının arıları bulunduğu kovandan oğul çıkararak ayrıldı. İşlerinin yoğunluğu dolayısıyla kovandaki bal arılarını takip edemeyen arıcının kaçan arıları yaklaşık 3 ay sonra Mimar Si


Tarih: 24.09.2019 10:31

Aydın Efeler ilçesi Polis Mesleki Eğitim Merkezi yakınlarındaki bir bahçede konaklatılan arılardan bir kovanı oğul çıkararak koloniden firar etti. Sahibi tarafından aranmasına rağmen bulunamayan arılar, 3 ay sonra Mimar Sinan Mahallesi’nde bir evin bahçesindeki ağaçta ele geçirildi.

Ev sahibinin bahçesindeki arı yoğunluğundan şüphelenmesi üzerine ortaya çıkan arıların firar ettikleri dönemde çok iyi çalışıp bolca bal ürettikleri belirtildi.

Takip edilmediğinde oğul çıkarma döneminde arıların, beyleri ile birlikte kovanı terk ettiğini belirten Aydınlı arıcılardan Hidayet Kömürcüoğlu, “Arıların gizemli bir dünyası vardır. Bu arılar da oğul çıkardıkları dönemde kovanı terk etmiş. Aylar sonra yuvalandıkları ağaçta yakaladık. Arıyı alıp yeniden kovana koyduk. Firar ettikleri dönemde oldukça iyi çalışıp bolca bal üretmişler” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı