Burhaniye’de Nisan yağmurları zeytincileri sevindirdi

Burhaniye’de Nisan yağmurları zeytincileri sevindirdi

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir haftadan beri aralıklarla düşen yağmur zeytinciyi sevindirdi. Zeytinde var yılının yaşanacağını anlatan üreticilerden Necat Kaynak, yağmurun zey


Tarih: 15.04.2019 14:12

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir haftadan beri aralıklarla düşen yağmur zeytinciyi sevindirdi. Zeytinde var yılının yaşanacağını anlatan üreticilerden Necat Kaynak, yağmurun zeytine ilaç olduğunu söyledi.

Edremit körfezinde yaklaşık bir haftadır aralıklarla devam eden yağmur, bazı su baskınlarına neden olurken, yöredeki çiftçileri de sevindirdi. Zeytinde umutların arttığına dikkat çeken çiftçiler, yakın zamanda böyle bir bahar yaşanmadığını söyledi. Körfez yöresinde yaklaşık 13 milyon dolayında zeytin ağacı bulunduğunu anlatan üretici Necat Kaynak, “Bir haftadan bu yana aralıklarla düşen yağmur bizleri sevindirdi. Zeytinde şimdiden tomurcuklanma başladı. Çok iyi görünüyor. Geçtiğimiz yıl ürün azdı. Bu sene Nisan yağmurları umutları artırdı. Allah, afetten korusun. Çok iyi bir ürün bekliyoruz. Yağmurlar zeytine ilaç oldu” dedi. Yağmurların meraları yeşerttiğini anlatan Mehmet Donat da, “Bu Nisan yağmurları yalnız zeytinci için değil bütün ürünler için çok faydalı. Meralarda bol ot çıkmaya başladı. Bu da hayvancıları sevindirdi.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü