11 askerimizin şehit olduğu helikopterin enkazı kaldırıldı

11 askerimizin şehit olduğu helikopterin enkazı kaldırıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kırıma uğrayarak düşen 11 askerimizin şehit, 2 askerimizin yaralanmasına neden helikopterin enkazı kaldırıldı.


Tarih: 06.03.2021 22:30

Aralarında Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da bulunduğu 11 askerimizin şehit olduğu, 2 askerimizin de yaralandığı helikopter kazası ile ilgili uzman ekiplerce yapılan kaza kırım incelemesinin tamamlanmasının ardından bugün sabah saatlerinde enkaz kaldırma çalışmaları başlatılmıştı. Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü yakınlarında düşen helikopter için başlatılan enkaz kaldırma çalışmaları gün boyu iş makineleri yardımıyla devam etti. İş makineleriyle kaza alanında alınan enkaz parçaları ilk olarak köy meydanına taşındı. Akşam 21:00’a kadar devam eden çalışmalar neticesinde enkaz alanındaki tüm parçalar alandan alındı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte saat 21:30 sıralarında kapalı kasa bir tıra yüklendiği gözlemlenen helikopter parçaları incelenmek üzere bölgeden alındı. Detaylı inceleme için Malatya’ya götürüleceği öğrenilen enkazın, uzman ekiplerce yapılacak inceleme neticesinde kazanın kesin nedeni de ortaya çıkmış olacak.



Geniş güvenlik önlemleri altında bölgede yürütülen çalışmalar boyunca ise köyün girişi jandarma ekiplerince kapatıldı. Basın mensuplarının da bölgeye girişine izin verilmezken, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kapatılan köy yolu yeniden açıldı. Öte yandan kazadan yaralı olarak kurtulan iki askerimizin ise Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin devam ettiği ve sağlık durumlarının iyiye doğru gittiği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı