2007 rakımda kiraz hasadı! Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiliyor

2007 rakımda kiraz hasadı! Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiliyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan köylerde yetiştirilen kirazlar Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiliyor.


Tarih: 09.07.2021 16:00

Türkiye’de kiraz hasadının bitmesinden 20 gün sonra Bitlis’in Ahlat ilçesindeki 2007 rakımlı köylerde kiraz hasadı yeni başlıyor. Yüksek rakımdan dolayı Türkiye ortalamasından 20 gün sonra hasadına başlanan kiraz, ağustos ayı başına kadar toplanıyor. Tadı ve aroması oldukça güzel olan Ahlat kirazı, iç piyasanın yanı sıra talebe göre bazı yıllar Azerbaycan ve Irak pazarına da sunuluyor.

hasad
Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, hakim İlkay Mecek ve Ahlat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nihat Keskin, ilçenin Seyrantepe köyündeki kiraz bahçelerini ziyaret etti. Hasadı yeni başlayan kiraz bahçelerini gezen Kaymakam Dağ, kiraz üreticisi Ali Rıza Çağlar ve Ahlat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nihat Keskin’den bilgi aldı.

kiraz
Ahlat’ı tarım ürünlerinin yanında meyve üretiminde de bölgenin önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, “Seyrantepe köyümüzde Ali Rıza Çağlar isimli vatandaşımızın 12 dönümlük kiraz bahçesinde hasada katıldık. Yaklaşık olarak 20 ton kiraz hasadı elde etmesi beklenmektedir. Bahçede şu anda 30 işçimiz çalışıyor. Bu yönde istihdama da katkı sağlıyor. Alternatif meyvecilik bağlamında DAP ve DAKA aracılığıyla yüzde 50 hibeli olmak üzere elma bahçeleri yapacağız. Şu anda Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz ile kaymakamlık proje ekibimiz çalışmalarını yürütüyor. Yaklaşık 900 dönüm bir araziye başvurularımız oldu. Çiftçilerimizin talep etmesi durumunda diğer alternatif meyve türlerine de yönelebiliriz” dedi.

bitlis
Kiraz üreticisi Ali Rıza Çağlar da, 18 yıl önce bahçeyi kurduğunu belirterek, “2007 rakımda 12 dönüm kiraz bahçem var. 18 yıldır bu bahçeyle uğraşıyorum. Yaklaşık 12 dönümden 20 ton civarı kiraz satıyorum. Herkesin yapmasını öneririm. Türkiye genelinden daha yüksek rakımda olduğu için kirazların aroması çok farklı, çok tutulan bir kiraz. Türkiye’nin birçok iline kiraz satıyoruz. Geliri çok iyi” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı