Bölgemizde 15 Temmuz etkinlikleri

Bölgemizde 15 Temmuz etkinlikleri

Hain darbe girişiminin 5. yıl dönümü nedeniyle bölgemizde etkinlikler düzenlendi.


Tarih: 15.07.2021 14:15

Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasiye darbe vurmaya girişimi kahramanlarımız tarafından engellendi. Bugün de hain kalkışmanın 5. yıldönümü nedeniyle bölgemizde etkinlikler düzenlendi.

Hakkari

Hakkari İl Müftülüğü ve Vakıflar Bitlis Bölge Müdürlüğü tarafından Hakkari'de 15 Temmuz şehitleri anısına Mevlid-i Şerif okutuldu.

hakkari

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ulu Camii’nde verilen Mevlid-i Şerif programına Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbara, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Kemal Kahraman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Özel Harekat Şube Müdürü Şaban Bayer, emniyet müdür yardımcıları, bazı kurum müdürleri, Kur’an kursu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.


İl Müftülüğünde görevli imamlar tarafından okunan Mevlid-i Şerif’in ardından Müftü Vekili Mikail Polat tarafından 15 Temmuz ve tüm şehitler için dua etti.


Programının ardından cami çıkışında vatandaşlara ikram yapıldı.

Muş

Muş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehit kabirleri ziyaret edildi.

muş

Muş Valiliği tarafından düzenlenen programa Vali İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, kamu kurum amirleri, şehit yakınları, askeri erkan, polis ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, şehitler için eller semaya açıldı. Duaların edildiği program, şehit kabirlerine karanfil bırakılmasıyla sona erdi.


Akabinde, Salih-Muhlise Çağlayan Camisinde şehitler için mevlit ve hatim okutuldu.

Bitlis

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, 15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yılında düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Anma programına katıldı.

bitlis

Müftülük Camiinde düzenlenen programda, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra İl Müftüsü M. Faysal Geylani şehitler için dua etti. Müftülük Camiinde düzenlenen mevlit programından sonra Vali Çağatay ve beraberindeki protokol üyeleri ile şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla Bitlis Şehitliğinde program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ve İl Müftüsü M. Faysal Geylani tarafından dua edildi. Vali Çağatay, şehitlerin kabrine karanfil bırakarak şehit yakınlarına başsağlığı diledi.


Şehit ve gazileri anma programına Vali Oktay Çağatay ile birlikte İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Vali Yardımcısı Furkan Seyman, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Cemalettin Kinç ve İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani katıldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi