Diyarbakır

Diyarbakır'da sağanak yağış hayatı felç etti

Diyarbakır’da öğleden sonra etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Kentte 3 araç, suyla dolan alt geçitte mahsur kaldı. Birçok caddede de araçların ilerlemekte güçlük çektiği kentte, ev ve iş yerlerini su bastı. Mahsur kalan a


Tarih: 03.05.2017 17:06

Diyarbakır’da öğleden sonra etkili olan sağanak yağış kenti esir aldı. Hayatın felç olduğu kentte, Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağını su bastı. Suyla dolan alt geçitte, bir minibüs ile iki otomobil mahsur kaldı. Durumun öğrenilmesi üzerine olay yerine su altı arama-kurtarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dalgıçların suda yaptığı aramada kimse bulunamazken, araçları mahsur kalan vatandaşların kendi imkanlarıyla bulundukları yerden çıktıkları öğrenildi. Kavşaktaki suyun tahliye edilmesi ve araçların çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Ev ve iş yerlerini su bastı
 

Yağış, kentin diğer bölgelerini de etkiledi. Birçok bölgedeki caddelerde araçlar ilerlemekte güçlük çekti, ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar, işyeri ve apartman girişlerini basan suyu paspas yardımıyla tahliye etmekte güçlük çekince, apartman ve işyerlerinin önüne buldukları malzemelerle set oluşturdu.

Esnaf tepki gösterdi
 

İşyerini su basan esnaflardan Selahattin Can, 15 gün içerisinde ikinci defa dükkanlarını su bastığını belirterek, “Beş dakikalık yağmurda dükkanın içine, haline bakın. Her 15 günde bir dükkanı su basacaksa biz niye dükkan işletiyoruz?” dedi.
 

30 senedir esnaflık yapan Mehmet Arıcı, “Geçen haftaki suyu daha kurutmadık. Bir hafta içerisinde üç defadır su çekiyoruz. 30 senedir her sene bu çileyi çekiyoruz” diye konuştu.
 

Murat Özcan adlı esnaf ise, “Halimizi görüyorsunuz. 22 senedir buradayım. Her sene burayı yılda 2-3 defa su basar. O kadar mal ziyan olur. Esnaflar hepsi perişan olur. Gidiyorsun şikayet etmeye doğal afet kapsamında değil diyorlar. Bu doğal afet değil de nedir? Geçen hafta 20 bin lira zarar ettik şimdi daha kötü” ifadelerinde bulundu.

Meteoroloji uyarmıştı
 

Meteoroloji, dün yaptığı açıklamada, sağanak yağışa karşı uyarılarda bulunmuştu. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Şırnak, Siirt, Batman, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verilmişti.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı