Evi yıkıldı, ailesi terk etti şimdi parkta yaşıyor

Evi yıkıldı, ailesi terk etti şimdi parkta yaşıyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz yıl yaşanan olaylarda evi yıkılan 4 çocuk babası seyyar şerbet satıcısı Ahmet Kınaç, evini sırtına alıp parkta yaşamaya başladı. Yaklaşık 2 aydır sokaklarda kaldığını ifade eden astım


Tarih: 07.08.2017 14:13

Diyarbakır Sur ilçesinde geçtiğimiz yıl yaşanan olaylarda evi yıkılan 4 çocuk babası 64 yaşındaki seyyar şerbet satıcısı Ahmet Kınaç, gidecek yeri kalmayınca çareyi eşyalarını alıp parkta yaşamakta buldu. Astım hastası olan ve nefes almakta zorluk çektiği için ağır iş yapamayan Kınaç, evi yıkıldıktan sonra zor bir süre geçirdiğini, bu süreçte çocukları tarafından da terk edilince gidecek yerinin kalmadığını ve bu yüzden çareyi Körhat Mahallesi’nde bulunan parka yerleşmekle bulduğunu ifade etti. Yaklaşık 2 aydır park ve hastanelerde yaşadığını belirten Kınaç, tek isteğinin kendisine bir yardım elinin uzatılması ve kalacak bir evi olması olduğunu ifade etti.

“2 aydır parkta yaşıyorum”
 

Mecbur kaldığı için parka taşındığını söyleyen Kınaç, “Bu akşam geldim buraya. Parka yatıyorum, hastanede yatıyorum. Evim yok evim olsa hastanede yatmam. Suriçi’ni bozdular. Evim de yok bir sıcak yemek veren de yok. Ailem, çocuklarım bıraktılar beni. Bırakıp kaçtılar. 2 aydır parkta yaşıyorum” dedi.

“Evim yok, pulum yok, sıcak bir yerim yok”
 

Kimsenin kendisine sahip çıkmadığını vurgulayan Kınaç, “Kimse bana sahip çıkmadı. Suriçi geldi buraya ‘ben sana yardımcı olacağım’ dedi. O gitti, beni kandırdılar. ‘Gel sen inanmıyorsan gel yanıma gel’ dedi Suriçi. Gittim bana inanmadılar. Sonra gitmedim. Talebim bana bir ev versinler. Devletten bir ev istiyorum. Devlet babamdan istiyorum. Hakkımı arıyorum ben. Hakkım budur. Devlet babadan bir ev istiyorum. Yaşamak böyle midir? Evim yok, pulum yok, bir sıcak yerim yok” diye konuştu. 


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı