Evlat nöbetinde gergin anlar! Eline taş alan genç kız, HDP binasına yürüdü

Evlat nöbetinde gergin anlar! Eline taş alan genç kız, HDP binasına yürüdü

Hakkari'de evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbetin sırasında HDP'liler müzik açtı. Duruma kızan genç kız, eline aldığı çakıl taşı ile HDP binasına yürüdü.


Tarih: 09.07.2021 15:49

Hakkari'de terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, HDP il binası önünde 12. kez oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı. Terör mağduru aileler Mukaddes Akar Sokağında bir araya gelerek, HDP İl Başkanlığı önüne kadar ''Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP'' sloganlarıyla yürüyüş yaptı. Seslerini bastırmak için parti binasında çalınan müziğe öfkelenen aileler, HDP’lilere tepki gösterdi.


HDP binasında çalınan yüksek sesli müziğe daha fazla dayanamayan bir genç kız, yerdeki çakıl taşları alıp HDP binasına yürümek isterken kadın polisler tarafından güçlükle engellendi. Sakinleştirilen genç kız eline Türk bayrağı alarak kahrolsun HDP sloganları attı.

evlat nöbeti
Hakkari anneleri adına basın açıklamasını okuyan Leyla Çiftçi, “Burada çağrımızdır, bedenen yanımızda olmayıp gönülleri ve düşünceleri bizlerle birlikte olan herkese sesleniyoruz. Bizlere katılın, bu halkı davamızı birlikte büyütelim. Çocuklarımızla birlikte mutlu yarınlara kavuşalım. Bu terör belası dolayısıyla ölen Türkiye’nin tüm evlatları için ayrı ayrı üzülüyoruz. Evlatlarını hain terör örgütünün elinde kurtarmaya çalışan bütün anne ve babalara selamlarımızı iletiyor, ellerinden öpüyoruz. Hakkari anneleri ve kadınları olarak evlat hasreti çeken bizler, çocuklarımıza kavuşacağımıza inanıyoruz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlık diliyoruz. Bu haklı davamıza kimsenin duyarsız kalmamasını istemiyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi