Hakkari'de koyunlar sıcak havada karlı yamaçlarda serinliyor

Hakkari'de koyunlar sıcak havada karlı yamaçlarda serinliyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Cilo Dağları'nın eteklerinde 3 bin rakımda bulunan Terazin Yaylası'na sıcaktan bunalan koyunlar getirilerek serinletiliyor.


Tarih: 21.06.2021 14:29

Haziran ayının son günlerinde hava sıcaklığının artması insanlar kadar hayvanları da etkiledi. 3000 rakımlı Terazin Yaylası’nda otlanan hayvanlar, havaların sıcak olması nedeniyle çobanlar tarafından karlı yamaçlara getiriliyor. Sabah saatlerinde merada koyunları otlatan çoban, öğle saatlerinde sıcak havadan dolayı koyunları karın bulunduğu bölgeye getirerek doğal olarak serinlemelerini sağlıyor.

koyun
Koyunların bu serinleme yöntemini çok sevdiğini ifade eden Cezmi Doğan isimli çoban, “Biz her sen koyunlarımızı buraya getiriyoruz. Biliyorsunuz son günlerde havalar bayağı sıcak oldu. Sıcak havalar insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor. Bizim olduğumuz yer Cilo Dağları mıntıkasıdır. 3000 rakımdayız ve karın hala bitmeği yerdeyiz. Bizde koyunların serinlemesi için her gün öğle saatlerinde karın içine getirerek serinletiyoruz. Aşırı sıcaklardan sonra kar onlara iyi geliyor” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü