Hakkari, Muş ve Bitlis'ten kar manzaraları

Hakkari, Muş ve Bitlis'ten kar manzaraları

Meteoroloji'nin uyardığı Hakkari, Muş ve Bitlis'te kar yağışı başladı.


Tarih: 15.01.2021 10:44

Bölgemizde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari'de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı yüksek kesimlerde hayatı olumsuz yönden etkiliyor. Saat 08.00 itibariyle merkezde 21 köy ve 47 mezra, Şemdinli'de 18 köy ve 69 mezra, Yüksekova'da 57 köy ve 77 mezra yolu ulaşıma kapandı. Hakkari Valiliği, kapanan 289 yerleşim yolunun yeniden açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü açıkladı.

Muş'ta 2 gündür etkili olan yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte 86 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehir merkezi de beyaza büründü. Sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük yaşadı. İş yerlerini açmaya çalışan esnaf ise kapı önlerinde biriken karı temizledi.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, merkezde 30, Malazgirt’te 19, Varto’da 25, Korkut’ta 11, Hasköy’de 1 köy olmak üzere toplam 86 yerleşim yerinin kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını bildirdi.


İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri de kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.


Muş’ta geçmiş yıllarda kar yağışının bu tarihlerde yoğun olduğunu belirten Mahmut Avcı, “Bu sene kar yağışımız çok çok gecikti. Bu nedenle kuraklık korkusu vardı. Allah’a şükür yağış yağdı. İnşallah ekinlerimiz de iyi olacak. Susuzluk sorunu da bu sayede ortadan kalkacak” dedi.

Bitlis’te etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş yaşanırken, trafikte de aksamalar meydana geldi.


Bitlis Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışının önümüzdeki hafta çarşamba gününe kadar devam edeceği bildirildi.


Ana yolların açık olduğu Bitlis’te, Karayolları başta olmak üzere İl Özel İdaresi ile belediye ekipleri karla mücadele için hazır bekletiliyor.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı