Hayvanları kanalizasyon suyu içip ölünce isyan ettiler!

Hayvanları kanalizasyon suyu içip ölünce isyan ettiler!

Iğdır’ın Melekli beldesinde kanalizasyonun karıştığı su kanalı tehlike saçıyor. Köylüler koyunlarının su kanalında su içmelerinden dolayı öldüklerinin iddia ediyor.


Tarih: 28.11.2016 16:34

Beldede geçen ve hayvanların mera yolu üzerinde bulunan su kanalına il merkezinin kanalizasyonu karıştığı iddia edildi. Kanalizasyonun karışması sonucu kanaldan su için hayvanların telef olduğunu ifade eden çiftçiler, yetkililerin duruma el koymasını istediler.

 

Beldede yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan Yılmaz Türkeli isimli vatandaş, “Iğdır’ın bütün kanalizasyonu bu kanala akmaktadır. Hayvanlarımızı meraya otlatmak için götürdüğümüz zaman mecburen buradan geçiyoruz. Bu durumda hayvanlarımız ister istemez kanaldan su içiyor. İçtiği zaman ise gördüğünüz gibi her gün 3-5 hayvanımız telef oluyor. Arkadaşlarımda benim gibi hayvancılıkla uğraşıyor ve aynı mağduriyeti bütün köylü yaşıyor. Gördüğünüz gibi durum ortada. Bu su sadece bizim hayvanlarımız için değil doğadaki bütün canlıları zehirlemektedir. Bunun dışında çocuklar tehlikenin farkında olmadıkları için yaz aylarında serinlemek amacıyla bu suya giriyor ve birçok hastalık riskiyle karşı karşıya kalıyor. Telef olan hayvanlarımızı veterinere götürdüğümüzde ise bu kanal suyundan dolayı zehirlendiğini öğreniyoruz. Veteriner tarafından hayvanlarımıza verilen ilaçlar da çözüm olmuyor. Yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

 


Veteriner hekim Adem Işıkay ise tehlikenin boyutuna değinerek, “Beldemizden geçen kanalda Iğdır şehir merkezinin kanalizasyonu bağlandığından dolayı buraya bütün ev atıkları bulaşıyor. Bunları tüketen hayvanlar, ayrı bir zarar görüyor. Kanalizasyondan dolayı bulaşan mikroplar ve bakteriler burada hızlıca üreme imkanı buluyor. Köylüler o bölgeyi su kaynağı kullandıkları için hayvanlarda ciddi sıkıntılar oluşturuyor. Bu konu sadece hayvanlarla ilgili değil. Hayvanları hasta diye kesime sevk edip tüketilmesinden sonra insanlarda sağlık problemleri doğurabiliyor” ifadelerini kullandı.


Iğdır Belediye Başkanlığı yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.


Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı