Kanser hastası kız hayallerine kavuşuyor

Kanser hastası kız hayallerine kavuşuyor

Muş’un Malazgirt ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki kanser hastası Arzu Kaya’nın isteğini Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı yerine getirdi.


Tarih: 02.05.2017 10:18

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan baba Enver Kaya, Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı’ya teşekkür ederek kızının dileğini yerine getirdiği için mutlu olduğunu ifade etti. Baba Kaya, kanser hastası kızı Arzu Kaya’ya Malazgirt Kaymakamlığı tarafından banyo ve tuvalet yapıldığını belirtti. Saltukgazi Mahallesi'ndeki evinin banyosu ve tuvaletinin olmadığını ve tuvalet dışarıda olduğu için gece lavabo ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıya gittiklerini ifade eden baba Kaya, “Çocuklarım gece dışarıya çıkmaya korkuyorlardı. Kanser hastası kızımla birlikte Malazgirt Kaymakamı Sayın Soner Kırlı’yı makamında ziyaret ettik. Ziyaretimiz sırasında, benden bir isteğiniz var mı dedi. Kızım da kendisine evimizde banyo ve tuvalet yok dedi. Sağ olsun kaymakamız kızımın isteğini yerine getirdi. Evinizin hemen yanına banyo ve tuvalet yapılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına talimat verdi. Vakıf Müdürümüz Sayın Yakup Bozkurt da banyo ve tuvalet için gerekli tüm yardımları yaptı. Evimizin hemen yan tarafında banyo ve tuvalet yapılacağı için çok mutluyuz. Artık hasta kızım ve diğer çocukların gece dışarı çıkmak zorunda kalmayacaklar. Yardımlarını bizden esirgemeyen büyük devletimize ve mülki amirimize çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Ailece çok mutluyuz” dedi.

“Kızım tüm tedavi imkanlarına rağmen bir türlü iyileşemedi”

 

Kızının doğuştan kanser hastası olduğunu, doktorlara götürdüklerini fakat doktorların hiçbir tedavi imkanı olmadığını söylediklerini ifade den baba Kaya, “Kızımın vücudunda iki tane ve kafasında bir tane kanser nodülü var. Yapılan tüm tetkiklere rağmen zayıf olan vücudu ameliyatı kaldıramadığı için ameliyata izin vermediler. Muş Valiliği ve Malazgirt Kaymakamlığı tarafından tam teşekküllü hastanelere gönderirdik, fakat orada yapılan tüm tetkiklere rağmen kızımın tedavi imkanının olmadığını söylediler. Dünyamız karardı biz de kızımla birlikte evimize geldik. Artık tek derdimiz Arzu kızımızın mutlu olması. İlçe kaymakamımız her zaman bizim halimizi soruyor ve her daim yardımlarını bizden esirgemiyor” şeklinde konuştu.
 

Kızının her gün güzünün önünde erimesine çok üzüldüğünü ifade eden anne Gülşen Kaya, “Malazgirt kaymakamından Allah razı olsun bizi çok mutlu etti. Eşim ve kızım Malazgirt kaymakamına gittiler. Bu konuyu makamında dile getirdiler. İlçe kaymakamız sağ olsun bizlere yardımcı oldu. Çocuklarım için ve hasta kızım arzu için banyo ve tuvalet yaptırıyor. Bütün masraflarını karşıladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kızımın hiçbir tedavi imkanı yok. O yüzden de kızımın son günlerinde rahat etmesini istiyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Zor durumdayız. Kocam çobanlık yaparak bize bakıyor. Devletimiz bize her türlü yardım ediyor. Devletimizden Allah razı olsun çok teşekkür ediyoruz. Kızımın mutluluğuyla mutlu olamaya çalışıyoruz” dedi.

“Okuyup ileride doktor olmak istiyorum”

 

Küçük yaşta amansız hastalığa yakalanan Arzu Kaya da Kaymakam Soner Kırlı’ya çok teşekkür ettiğini dile getirdi. Arzu Kaya, ”Babamla birlikte ilçe Kaymakamız Sayın Soner Kırlı’yı ziyaret ettik. Bana ne ihtiyacım olduğunu sordu. Ben de evimizde banyomuz ve lavabomuz yok dedim. Gece dışarıya çıkmaya korkuyorum dedim. Bu konuda bize yardımcı olun dedim. Sayın Kaymakamımız da bize bu konuda yardımcı oldu kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun. En azından artık banyo ve tuvaletimize evimizin içinden girebileceğiz. Benim için her türlü tedavi imkanını sağladılar. Gittiğim her yerde benim için ne gerekirse yaptılar. Herkese çok teşekkür ediyorum. Okuyup ileride doktor olmak istiyorum Aileme bakmak istiyorum. Benim gibi hasta çocuklara çocuklar iyileştirmek istiyorum" dedi.


Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi