Kurbanlıklardan Muş ekonomisine 410 milyon lira katkı bekleniyor

Kurbanlıklardan Muş ekonomisine 410 milyon lira katkı bekleniyor

Muş'tan Batı illerine kurbanlık sevkiyatı başladı. Yaklaşık 22 bin büyükbaş ve 40 bin küçükbaş hayvanın sevkiyatı yapılacak.


Tarih: 05.07.2021 11:10

Muş’ta 10 ay boyunca Kurban Bayramı için özenle beslenen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, bayrama sayılı günler kala tır ve kamyonlara yüklenerek büyükşehirlere sevk ediliyor. Bin bir zorlukla bakımı yapılan ve çocuk gibi büyütülen kurbanlıklar, alıcılar için görücüye çıkarılıyor. Kurban pazarındaki yerini almak için sevk edilen hayvanlardan kent ekonomisine yaklaşık 410 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor. Merkeze bağlı Yoncalıöz köyünde hayvancılık yapan Veysi Sönmez, 45 büyükbaş hayvanını tırlara yükleyerek İstanbul Sultanbeyli Belediyesi pazarına gönderdi.

Veysi Sönmez
30 senedir hayvancılık işiyle uğraştığını ve köyün geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ifade eden Veysi Sönmez, “Evlerin tamamı neredeyse kurbanlık işiyle uğraşıyor. 45 hayvanım var. Kurbanlıkları tırlara yükledik ve İstanbul’un Sultanbeyli ilçesindeki kurban pazarına gidiyoruz. Orada 158-159 numaralı çadırda satışımızı yapacağız. 10 aydır bu hayvanlar besidedir. Hayvanlarımızı önce yaylada otlatıyoruz, ardından 4-5 ayda içeride besi yapıyoruz. Bu 45 hayvanımız 10 aylık süreç içerisinde ortalama 50-60 ton yem tüketti” dedi.

kurbanlık

“Hayvanları bebek gibi büyütüyoruz”


Tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğu için 10 ay boyunca kurbanlıklara bebekleri gibi baktıklarını aktaran Sönmez, “Ortalama olarak hayvanlarımız 750 kilogram ile 1 ton arasında değişiyor. Köyden 250-300 hayvan Bursa ve İstanbul’a kurbanlık olarak götürülüyor” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı