Muş'ta evlat nöbetine katılan aile sayısı 3'e yükseldi

Muş'ta evlat nöbetine katılan aile sayısı 3'e yükseldi

Muş'ta terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan evlatları için nöbet tutan ailelerin sayısı 3'e yükseldi.


Tarih: 19.05.2021 13:50

Muş’ta HDP binası önünde eylemlerini sürdüren Teker ve Özcan ailelerine bir destek de kızı dağa kaçırılan Yenilmez ailesinden geldi. HDP İl Başkanlığı önünde sayısı 3’e çıkan aileler, çocuklarına kavuşma ümidiyle bekleyişlerini sürdürüyor.

evlat nöbeti

“Çocuğum gelene kadar eyleme devam edeceğim”


Oturma eylemine yeni katılan anne Süheyla Yenilmez, çocuğunun 2015 yılında üniversite okuduğu sırada PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını söyledi. “Çocuğumun geleceğini istiyorum, çocuğumun gözyaşı hakkını istiyorum” diyen gözü yaşlı anne Yenilmez, “6 yıldır benim çocuğum nerede? Bana bir fotoğrafı, bir telefonu çok gördüler. 6 yıldır ağlıyorum, evimde duramıyorum. Hep yatakta yaşıyorum. Sağ ya da ölü çocuğumu istiyorum. Çocuğumu 2015 yılında Bitlis’te üniversite okurken ikinci sınıfta kaçırdılar. Ben ne kadar HDP’nin kapısına gittiysem boş gönderdiler, kapılarından kovdular. Ben para istemiyorum, mal istemiyorum, mülk istemiyorum evladımı istiyorum. Eylem yaparak çocuğumu HDP’den istiyorum. Çocuğum gelene kadar eyleme devam edeceğim. Hastayım ama çocuğumun peşinde gezmek zorundayım. Kızım küçükken trafik kazası geçirdi, hastaydı ve sadece okumasını istedim, zor şartlarla peşinde dolandım. Ne hakla çocuğumu oradan kaçırıp götürdüler. Dağa gidecek, kaçacak çocuk değildi” dedi.

evlat nöbeti

“HDP evleri yıktı, onların evleri yıkılsın inşallah”


HDP’den çocuğunu istediğini anlatan annelerden Şahinaz Özcan da, “Bir aile daha geldi bize katıldı. Allah razı olsun. Çocuklarımızı istiyoruz. HDP’yi kapatsınlar. HDP evleri yıktı, onların evleri yıkılsın inşallah. Millet çocuğunu yetiştiriyor PKK alıp dağa götürüyor. Bayramı nasıl geçirdik bilmiyoruz. Her gün çocuğum gözümün önünde, hiç unutamıyorum. Çocuğum gelene kadar eylem yapacağım” ifadelerini kullandı.

evlat nöbeti

“Biz çocuklarımızı HDP’den istiyoruz”


2014 yılında oğlu dağa götürülen annelerden Gülbahar Teker ise HDP ve PKK’dan korkmadığını belirterek, “Oğlum yaralı ve PKK’nın elindeyken 4 defa orada ameliyat oldu. Kendisi bana anlattı. Ben çocuğumu istiyorum. Babası yok, ben hastayım, kardeşi hasta. Biz çocuklarımızı HDP’den istiyoruz. Lanet olsun bu HDP’ye” diye konuştu.

evlat nöbetievlat nöbetievlat nöbeti


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı