Muş'ta orman yangını! Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi

Muş'ta orman yangını! Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi

Muş merkeze bağlı Derecik köyü yakınlarında orman yangını çıktı. Yangına müdahale etmek için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.


Tarih: 31.08.2021 08:32

Merkeze 10 kilometre mesafedeki Derecik köyü bölgesinde bilinmeyen nedenden dolayı orman yangını meydana geldi. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine yangın bölgesine AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdare, Jandarma ve Kızılay ekipleri sevk edildi.

orman yangını
Ekipler, engebeli arazide yangını söndürme çalışması yürütürken, Muş Valisi İlker Gündüzöz, bölgede örtü yangını meydana geldiğini ve kontrol altında olduğunu ifade etti. AFAD, Özel İdare, Orman İşletme Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerinin bölgede çalışma yürüttüğünü kaydeden Vali Gündüzöz, yerleşim yerlerinin güvende olduğunu, herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını belirtti.

muş
Öte yandan Derecik köyü sakinlerinden Mehmet Sıdık Alkış, yangın çıktığı sırada durumu ekiplere bildirdiklerini belirterek, “Burada araziler çok engebeli. Araçlarla buralara girilemiyor. Devlet burada, jandarma burada, korucular burada, Orman İşletme Müdürlüğü burada, AFAD burada. Yapılabilecek şeyler yapılıyor. Arazi şartları zor olduğu için bu kadar müdahale edilebiliyor.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu illerde yaşayanlara uyarı yapıldı! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

Sevindiren haber geldi! Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı

Tokat beşik gibi sallanıyor! Çok sayıda artçı deprem oldu: İşte son durum

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum