Van Gölü'ndeki atıl tekne eğitime hibe edildi

Van Gölü'ndeki atıl tekne eğitime hibe edildi

Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü iskelesinde atıl durumda olan 25 ton ağırlığındaki tekne, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Denizcilik Alanı Bölümü öğrencilerinin uygulamalı e?


Tarih: 11.04.2021 18:29

BİTLİS (İGFA)- Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alanı Bölümü öğretmenlerinin talebi ve okul idaresinin girişimleriyle, yapılan görüşmeler neticesinde Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü iskelesinde atıl durumda olan tekne Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hibe edildi.

Kale mahallesindeki Tatvan İskelesi’nden vinç yardımıyla alınan 15 metre uzunluğundaki ve 4 metre genişliğindeki tekne, tıra yüklendi. Teknenin karayolunda güvenli bir şekilde taşınması için polis trafik ekipleri yol güvenliğini alırken, elektrik kurumu personelleri de elektrik direkleri ve tellerin altından güvenli şekilde geçişi sağladı. Saray Mahallesi'ndeki okulun bahçesinde vinçler yardımıyla tırdan indirilen tekne iş makineleri tarafından hazırlanan toprak alana yerleştirildi.

HEYECANI ARTIRACAK

Tatvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Akhan ile birlikte çalışmaları yerinde takip eden Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fırat Kıranşal, öğrencilerin pratiklerin okul bahçesindeki gemi üzerinde yaparak eğitimlerini sürdüreceklerini söyledi. "Bu tekne hem görsel açıdan buraya güzellik kattı, hem de öğrencilerimizin derse olan heyecanının arttıracaktır" diyen Müdür Kıranşal, katkılarından ötürü Ulaştırma Bakanlığı’na, Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü’ne, İlçe Kaymakmlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti. 

Teknenin öncelikle temizlenerek tamamen paslardan arındırılacağı, tamir ve kaynak işlemlerinin ardından, yeniden boyatılarak öğrencilerin uygulamalı denizcilik derslerinde kullanılacağı belirtildi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı