Mustafakemalpaşa’da belediye iş hanının yıkımına başlandı

Mustafakemalpaşa’da belediye iş hanının yıkımına başlandı

Uzun yıllar Mustafakemalpaşa ilçe esnafına hizmet veren belediye iş hanı, depreme dayanıklı olmadığı yönündeki raporların ardından boşaltılarak yıkılmaya başlandı. 1990’lı yılların başında, dönemin belediye başkanı Yaşar Ye


Tarih: 24.05.2019 14:53

Uzun yıllar Mustafakemalpaşa ilçe esnafına hizmet veren belediye iş hanı, depreme dayanıklı olmadığı yönündeki raporların ardından boşaltılarak yıkılmaya başlandı.

1990’lı yılların başında, dönemin belediye başkanı Yaşar Yenipazar döneminde yapımı tamamlanan belediye iş hanı için alınan yıkım kararı sonrası çalışmalar başladı. O dönemde Cumhurluk alanında bulunan esnafların ve binanın şimdiki yerinde bulunan bazı işyerinin istimlak edilmesi ile inşa edilen ve yaklaşık 30 yıldan bu yana halka hizmet veren belediye iş hanı, depreme dayanıklılık incelemesinden olumsuz rapor alınınca yıkılmasına karar verildi.

Yapılan ihale sonucu yıkım ihalesini alan firma çalışmalarına başladı. İş hanındaki esnaf ise çevredeki diğer iş hanı ve binalara taşındı. Yıkılma tehlikesi ile yüz yüze kalan binanın yıkım çalışmaları tamamlandıktan sonra yerine yeni ve dayanıklı olan çok daha işlevsel iş hanının inşa edilmesi planlanıyor.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı