Van'da fidan dikimi

Van'da fidan dikimi

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde Van ve ilçelerinde fidan dikimi yapıldı.


Tarih: 11.11.2020 16:49

Çatak

Bugün saat 11.11’de 11 milyon fidan, Türkiye’nin 2023 noktasında toprakla buluştu. Tüm yurtta olduğu gibi Çatak’ta da eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik Yatılı Bölge Okulu bahçesinde gerçekleştirildi. “Geleceğe Nefes” fidan dikme etkinliğine Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Hakim İrem Öztürk, Savcı Burak Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Burada konuşan Kaymakam Çeçen, daha temiz bir hava, daha yeşil bir dünya için her vatandaşın dikili bir ağacı bulunmasını istediklerini belirterek, “Öğrencilere ağaç sevgisini aşılamak ve bugünü onlarla paylaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz hadisi şeriflerinde ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz’ diye buyurmuşlardır. Aklımızın erdiği andan ölüme kadarki yaşam sürecimizde ağaç dikerek ve ormanları koruyarak gelecek nesillerimize daha temiz ve daha yeşil vatan toprakları bırakmak hepimizin en temel sorumluluklarından biridir. Bugün örnek olacak bu çalışmayla sorumluluğumuzu bir nebze de olsa yerine getirebildiysek ne mutlu bizlere" dedi.


Başkan Şeylan da, Türkiye'nin orman varlığını artırmanın yanı sıra, aynı zamanda toplumda ağaç ve orman sevgisini geliştirmeyi, çevresel farkındalığı artırmayı ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirmeyi amaçlayan sosyal bir etkinlik olan "Geleceğe Nefes" projesi kapsamındaki faaliyetlerde etkin rol üstlendiklerini belirterek, “Sonuçta her ağaç bir fidan, bir fidan bir insandır. Geleceğimiz ile ilgili olarak insanlarla birlikte bu fidanlarda büyüyecek. Sonuçta oksijen ve enerji üretecek. Gençlerimiz için, geleceğimiz için inşallah bu tip projeleri belediye olarak destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz. Yemyeşil bir Türkiye ve Çatak dedik. Bu bağlamda gerek belediye olarak yapmış olduğumuz parklarda ağaç dikim faaliyetleri gerekse başka kurumların fidan dikimleri ile ilgili etkinliklerinde aktif rol üstleneceğiz” diye konuştu.

Gürpınar

Gürpınar Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte bir açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Fatih Kayabaşı, hastane bahçesinde 120 adet ladin ağacının dikildiğini ifade ederek, “Milli Ağaçlandırma Günü’nde Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de ağaç dikimini gerçekleştiriyoruz. Hastanemiz yeni yapıldığı için buranın bahçesini güzelleştirme adına bu faaliyetimizi burada yapmak istedik. Bu anlamda Orman İşletme Şefliği ve belediyemizin katkılarıyla burada daire amirleri ve vatandaşlarımızla birlikte fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu etkinlikle birlikte buranın güzel bir görüntüye kavuşmasını temenni ediyoruz. İnşallah ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de dikilen bu fidanların geleceğe aktarılmasını temenni ediyoruz. Çünkü bu faaliyetlerin hem ilçemiz hem ülkemizde artarak devam etmesi ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yapılması önem arz etmektedir. Ağaç dünya için, insanlık için, hepimiz için önemli. İnşallah bunun devamının gelmesi adına ilçemizde gerekli çalışmalarımızı yapacağız” dedi.


Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde ilçede böyle bir etkinliğin yapıldığını dile getirerek, “Bu sene ‘Geleceğe nefes dünyaya nefes’ sloganı çerçevesinde bugün hastanemizin bahçesinde ağaç dikimi yaptık. Geçen seneden bu yana yaklaşık 11 bin fidanı toprakla buluşturduk. Özellikle meyve ağaçları başta olmak üzere süs ağaçları, çalı grubu, ağaç ve ağaçlık grubu dikildi. Bunun yanında geçen sene ilk defa badem ağaçlarının dikilmesine vesile olduk. İnşallah bunun da meyvesini alacağız” ifadelerini kullandı.


Gürpınar’ın çok büyük coğrafyaya sahip bir ilçe olduğunu aktaran Başkan Tanış, “Buranın yeşillenmeye, daha çok nefese ihtiyacı vardır. Dünyada iklim probleminin konuşulduğu bir dönemde bunu yapmak başarı getirecektir. Bunun için belediye olarak diğer işletmelerimizle birlikte bu işi daha da büyüteceğiz” diye konuştu.


Etkinlik hastane bahçesine fidanların dikilmesi ve vatandaşlara fidan dağıtılması ile sona erdi.

Erciş

Etkinlik kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş İşletme Fakültesi alanında düzenlenen programa Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Erciş İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tunay Bilgin de katıldı. Alanda belirlenen bölümlere fidanların dikilmesi ve ilk can suyunun verilmesinin ardından konuşma yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, daha yeşil bir çevre için herkesi fidan dikmeye ve ağaçlara sahip çıkmaya davet etti. 2019 yılında Van’da üniversite bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Şevli, bu yıl da aynı etkinliği Erciş İşletme Fakültesi bahçesinde yaptıklarını söyledi.


Yeşil Erciş’in ismine layık bir şehir olması için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu da, “İnşallah bundan sonraki süreçte de şehrimizi bir baştan bir başa ağaçlandırma yaparak yeşille buluşturmak istiyoruz. Bu amaçla buradaki etkinliğimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çaldıran

“Milli Ağaçlandırma Günü” çerçevesinde Çaldıran Belediyesince askeri bölge ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı semt sahası çevresinde bulunan 100 dönüm araziye bin 500 adet kara çam, mavi ladin ve badem fidanı dikimi yapıldı. Çaldıran’ın her tarafını yeşillendirmeyi planladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şefik Ensari, “Ülke genelinde ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında başlatılan seferberlik kapsamında ilçemizde de fidan dikimi gerçekleştirildi. Hedefimiz, ilçemizin her tarafını yeşillendirerek Çaldıran’ı daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmektir. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilçemizde askeri bölge ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı semt sahası çevresinde bulunan 100 dönüm araziye bin 500 adet kara çam, mavi ladin ve badem fidanı dikimi gerçekleştik. İlçemizin iklim koşullarına uygun olan fidanların büyümesiyle inşallah ilçemizin görselliğine güzellikler katacaktır” dedi.


Fidan dikim törenine Çaldıran Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Belediye Başkanı Şefik Ensari, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Ozan Ateş, 1. Hudut Tabur Komutan Vekili Piyade Binbaşı Yigit Yüksel, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Çağlar, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı