Bismil’de Arılar Varsa Yarınlar Var Projesi

Bismil’de Arılar Varsa Yarınlar Var Projesi

Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde, Tema Vakfı Ve Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliğiyle Arılar Varsa Yarınlar Var Projesi Hayata Geçirildi.


Tarih: 13.11.2019 17:40

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Arılar Varsa Yarınlar Var Projesi hayata geçirildi.

TEMA Vakfı Bismil Şube Başkanı Engin Akyol, projeyi bir okulda başlattıklarını söyledi. Projenin çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğitim, etkinlikler ve bilgilendirici bir web sitesinden oluştuğunu kaydeden Akyol, “Bu çerçevede 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerini iki ders saatini kapsayan eğitimlerle buluşturarak, dünyadaki bitkilerin yüzde 80’inin polenini doğaya dağıtarak, yaşamın çeşitliliğinde büyük bir görev üstlenen arıların, yarınlarımız için önemi anlatıyoruz. Arılar yaşamın her anında o kadar önem teşkil ediyor ki ve ekolojik yaşama o kadar katkı sağlıyor ki bizler bu konuda önem vermemiz lazım. Ekolojik dengenin bozulması ve ekolojik problemlerin ortaya çıkması doğal yaşam günden güne risk taşır. Arıların da tozlaşma yapılmaması ve sayıların azalması demek ekolojik yaşam için risk teşkil eder. Bizler ekolojik dengenin sağlanması için her türlü önemi ve duyarlılığı sağlamamız lazım. Duyarlı toplum yarınların aydın geleceğidir. Bizler yediden yetmişe duyarlı bir toplum oluşturma konusunda gönül verirsek; geleceğimizin teminatı yarınlar da daha huzurlu yaşayacaktır.

Bismil de bu konuda gönül vermeyi ilke edinmiş ve yarınlara temiz bir dünya bırakmak için gönüllü bir şekilde çaba gösteriyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı

Hafta sonu için plan yapanlar dikkat! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van'da önemli açıklamalar: Bu oyun iyice kirlendi

Nesli tehlike altında! Van'da fotokapanla yaban keçisi görüntülendi