102 yaşında paraşütle atladı

102 yaşında paraşütle atladı

Avustralya’da 102 yaşındaki Irene O’Shea isimli kadın 14 bin feet (yaklaşık 4.3 kilometre) yükseklikten paraşütle atlayarak, 'dünyanın paraşütle atlayan en yaşlı kişisi' oldu.


Tarih: 11.12.2018 13:35

Avustralya’da 102 yaşındaki Irene O’Shea isimli kadın 14 bin feet yükseklikten paraşütle atladı. Bu atlayışıyla dünyanın paraşütle atlayan en yaşlı kişisi unvanını alan 30 Mayıs 1916 doğumlu O’Shea, geçen yılın rekortmeni ve kendisinden yalnızca 21 gün küçük olan kişinin unvanına sahip oldu. O’Shea, 2016’da 100. yaş gününü de helikopterden paraşütle serbest atlayış yaparak kutlamıştı. 


O’Shea, atlayışını ALS hastaları ve hastalığı araştıran kuruluşlar için yapıyor ve hastalar için bağış topluyor. O’Shea, “Kızımı 10 yıl önce o korkunç hastalıkta kaybettim ve onu özlüyorum” ifadelerini kullandı. O’Shea, bağış toplama platformu Gofundme sitesinde oluşturulan kampanya ile de hastalığa dikkat çekiyor ve bağış toplanmasını sağlıyor. Tekrar atlayış yapacağını söyleyen O’Shea, “Muhtemelen önümüzdeki sene atlayacağım ve yaşarsam 105 yaşımda da atlayacağım” şeklinde konuştu. 


Abone Ol 

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü

Hayırlı cumalar! Yepyeni resimli, dualı, ayetli cuma mesajları ve sözleri