BAE İslam dünyasına ihanet etti

BAE İslam dünyasına ihanet etti

Hamaney, İsrail-BAE arasında sağlanan normalleşme anlaşmasını eleştirerek, BAE'nin İslam dünyası ile Filistin'e ihanet ettiğini belirtti.


Tarih: 02.09.2020 16:57

İran'ın dini ideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, bugün video konferans yöntemi ile Eğitim Bakanlığı yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Hamaney'in konuşmasında, ülke genelinde Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve Kerbela şehitleri için düzenlenen matem etkinliklerine değinerek, "Bu seneki Muharrem ayının ilk on gününde yapılan matem törenlerinde ülke tarihinde olumlu davranışlarıyla en iyisini yaptıkları için İran halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Hamaney, bu seneki Aşura matem törenlerinin İran tarihinde kalıcı olarak yer edineceğine inandıklarını belirterek, mersiyehanlere de içtenlikle teşekkür etti.

İsrail-BAE arasında sağlanan normalleşme anlaşmasını eleştiren Hamaney, şu açıklamalarda bulundu:

"Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İslam dünyasına ihanet etti. Onlar hem Arap milletleri ve bölge ülkelerine hem de Filistin'e ihanet etti.
Tabii ki, bu ihanet uzun sürmeyecek, ancak kara leke olarak kalacak.

Siyonistlerin bölgeye girmesine yol açan BAE'liler bir ülke toprağının gasp meselesi olan Filistin meselesini unutup normalleşmeye başvurdular.

Filistin halkı her taraftan yoğun baskı altındayken İsrail ve Trump ailesindeki Siyonist olan kötü kişi ile İslam dünyasının çıkarlarına karşı işbirliği yapıyorlar. Umarım BAE'liler yakında uyanır ve yaptıklarını telafi ederler."


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü