Gazze'de insanlığı vuruyorlar! Gelişmeler korkunç

Gazze'de insanlığı vuruyorlar! Gelişmeler korkunç

İsrail Filistin'de vahşetin dozunu artırdı. Kahreden haberler gelmeye devam ediyor. İşte 24 saatte yaşananlar...


Tarih: 13.05.2021 00:00

İsrail dünya kamuoyunun gözü önünde adeta canlı yayında Filistinlileri katletmeye devam ediyor. Son saldırılarda toplam 103 Filistinli şehit olurken, yaralı sayısı 580 kişi de yaralandı. Hamas tarafından düzenlenen roket saldırılarında ise 7 kişi öldü. İşte bölgeden halinde son dakika gelişmeleri...

Bölgeden son gelişmeler:

13 Mayıs

23:41- İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına Hamas'ın İsrail’e 90 roket fırlatarak karşılık vermesi üzerine, birçok kentte siren sesleri yeniden yükseldi. Ramla kentinde bir evin yakınına roket isabet etti.

22:37- İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Uluslararası Havaalanı ve Shfela bölgesine yoğun bir roket saldırısı başlatıldı.

22:14- Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında can kaybının 27’si çocuk, 11’i kadın olmak üzere 103’e, yaralı sayısının ise 580’e yükseldiğini açıkladı.

21:56- İsrail Savunma Kuvvetleri, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 adet roket atıldığını doğruladı.

22.17- Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: İsrail Gazze'ye kara harekatı düzenlerse bu İsrail askerlerini ölü ve sağ olarak ele geçirmemize fırsat sağlayacak. İsrail'e ağır bir ders vermeye hazırız.

22.02- Kassam: İsrail'i 90'dan fazla roketle hedef aldık.

21.55- İsrail ordusu: Lübnan'dan İsrail'e atılan üç füze denize düştü.

Lübnan güvenlik güçleri İsrail'e füze atanları gözaltına aldı. Füze atışlarını bölgede varlık gösteren Filistinli grupların gerçekleştirmiş olabileceği tahmin ediliyor. Bölgede İslami Cihad, FHKC, Hamas ve diğer Filistinli grupların kampları olduğu biliniyor.

Hizbullah'a yakın kaynaklar, Lübnan'dan İsrail'i hedef alan roketlerin Hizbullah tarafından atılmadığını belirtti.

21:53- Lübnan medyasında yer alan haberlerde, Güney Lübnan'dan İsrail'e 3 roket atıldığı bildirildi.

21:19- İsrail’de kamu yayıncısı Kan News’in muhabiri Yoav Zehavi ve kameramanı Roland Novitzky, başkent Tel Aviv’in güneyinde fanatik Yahudilerin saldırısına uğradı.

20:53- İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, orduya gerektiği takdirde 9 bin kadar yedek askerin çağırılmasına onay verdi.

20:05- İsrail, insansız hava aracı (İHA) ile hava saldırısında yaralananlara yardım eden sivilleri hedef aldı.

19:53- İsrail’in Lod kentinde devam eden şiddet olayları nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kentteki olayları bastırmak ve kontrol altına almak için asker göndermeyi düşündüğü belirtildi. Artan protestolar nedeni ile Lod’a girişler yasaklandı.

19:43- İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, orduya gerektiği takdirde 9 bin kadar yedek askerin çağırılmasına onay verdi.

18:38- Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında can kaybının 18’i çocuk, 8’i kadın olmak üzere 87’ye, yaralı sayısının ise 530’a yükseldiğini açıkladı.

18.26- İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 18'i çocuk 87 kişiye yükseldi. 530 kişi de yaralandı.

18.21- ABD, 120 vatandaşını ve askerini İsrail'den tahliye etti.

18.12- İsrail'in kullandığı Demir Kubbe hava savunma sisteminden ateşlenen füzelerin birim maliyeti yaklaşık 80 bin dolar.

Gazze'den İsrail'e son günlerde toplamda yaklaşık 1700 füze atıldı. Bunların Yahudi yerleşim yerlerine ulaşan ve hava savunma sistemlerince hedef alınan kısmının yaklaşık 1000 adet füzeye tekabül ettiği tahmin ediliyor. Kalan füzeler İsrail'e ulaşmadı veya açık alanlara düştüğü için Demir Kubbe aktive olmadı.

Bu rakamlara göre son çatışma sürecinde Demir Kubbe sisteminin kullanım maliyetinin 80 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor.

18:03- İsrail’in saldırı düzenlediği Gazze Şeridi'nde dün vurduğu Ulusal İslam Bankası’nın enkazı görüntülendi;

saldırı

17.27- Kassam'ın Refah şehri komutanının evinin İsrail tarafından vurulduğu bildiriliyor.

16.42- İsrail Gazze'de hava saldırıları düzenliyor.

16:21- Polonya havayolu şirketi LOT, İsrail ve Gazze Şeridi'nde yaşanan olaylar nedeniyle Tel Aviv uçuşlarını bugünden itibaren askıya aldı.

16:08- Hamas, İsrail saldırılarına karşılık İsrail’in ikinci uluslararası havalimanı olan Ramon Havalimanının roket saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

15.33- Kassam Tugayları Gazze Şeridi çevresinde drone'larla saldırılar düzenliyor

15.26- Gazze'den atılan roketi ıskalayan Demir Kubbe sistemi Yahudi yerleşimlerini vurdu:

saldırı

15.04- Gazze'den atılan roketler yaklaşık 200 kilometre mesafedeki Timna Uluslararası Havalimanı yakınlarına düştü.

14.35- Gazze Şeridi'nden İsrail'e onlarca roket ateşleniyor.

14.33- İsrail'in nükleer santrale ev sahipliği yapan Dimona yerleşimi roketlerle hedef alındı.

14.33- Kassam Tugayları yeni uzun menzilli yerli üretim roketlerini kullandıklarını açıkladı. Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde, grubun geçmişine önemli bir yere sahip olan Yahya Ayaş'ın ismini taşıyan "Ayaş-250" isimli roketin kullanıldığını, roketin 250 kilometre menzile sahip olduğunu ilan etti.

Bu roket Gazze'deki grupların sahip olduğu bilinen en uzun menzilli roket oldu.

israil

14.28- İsrail'in Tel Aviv, Askalan ve Birussebi şehirleri çok sayıda roketle hedef alındı.

14.26- Birussebi şehri roketlerle hedef alınıyor

13.56- Askalan şehri roketlerle hedef alınıyor.

13.35- İsrail ordu Sözcüsü Tuğgeneral Hedi Zilberman: "Kara kuvvetleri hazır, bölgeyi inceliyor. Uygun gördüğümüzde kara kuvvetlerini harekete geçireceğiz."

11.45- Gazze'ye düzenlenen İsrail saldırılarında 17'si çocuk, 7'si kadın 83 Filistinli hayatını kaybetti. 487 kişi yaralandı.

11.09- Gazze Şeridi sınırında İsrail'e ait bir aracın güdümlü füzeyle vurulduğu öne sürülüyor.

10.45- İsrail kaynakları: Roket saldırıları nedeniyle 3 günde oluşan hasarın kapsamı 160 milyon doları aştı.

10.16- Gazze'de İsrail saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 70'i aştığı bildiriliyor.

10.10- İsrail Gazze'de hava saldırıları düzenliyor.

10.00- Dünden bu yana Filistin genelinde çatışmalar devam ediyor. İsrail Gazze'yi vurmaya devam ederken Gazze merkezli gruplar da İsrail'i roketlerle hedef alıyor.

04:03- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, şehit olanların sayısı 17'si çocuk, 7'si kadın 1'i yaşlı olmak üzere 69'a yükselirken, yaralı sayısı 400'ü aştı.

02:48- İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırısında birçok noktayı vurmasının ardından Gazze’den ateşlenen roketler nedeni ile başkent Tel Aviv’den ülkenin kuzeyinde yer alan Nasıra’ya kadar siren sesleri yükseldi. Hava saldırıları nedeniyle Gazze'de can kaybı 67'ye yükseldi.

01:40- İsrail hükümetinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Hamas ile ateşkese varılması önerisini reddettiği bildirildi. İsrail Güvenlik Kabinesi ise İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını artırmasına onay verdi.

01:10- İsrail’in hava saldırısı ile Gazze’de bulunan çok katlı bir binayı vurması üzerine Gazze’den İsrail’e roket saldırısı ile karşılık verildi. 130 füzenin fırlatıldığı saldırı sonrası İsrail tarafında sirenlerin çaldığı duyuldu. Roketlerin Sderot'ta bir binaya isabet etmesi sonucu 1’i ağır toplam 7 kişi yaralandı.

00:55- İsrail'in işgal haritası (TIKLAYIN)

00:43- İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenler için Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde gıybai cenaze namazı kılındı.

00:05- Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğünü belirterek "Binlerce roket topraklarına düşerken İsrail'in kendini savunma hakkı var." dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi