İnsan avı! Dehşet verici haberler geliyor

İnsan avı! Dehşet verici haberler geliyor

İsrail'in saldırıları bayramın 3. gününde de devam ediyor. Kahreden haberler gelmeye devam ediyor. İşte 24 saatte yaşananlar...


Tarih: 15.05.2021 07:24

İsrail dünya kamuoyunun gözü önünde adeta canlı yayında Filistinlileri katletmeye devam ediyor. Son saldırılarda toplam 145 Filistinli şehit olurken, yaralı sayısı 1100 kişi de yaralandı. Hamas tarafından düzenlenen roket saldırılarında ise 10 kişi öldü. 600'den fazla kişi de yaralandı. İşte bölgeden halinde son dakika gelişmeleri...

Bölgeden son gelişmeler:

15 Mayıs

21:45- İsrail Savunma Bakanlığı, Lod kentinde olağanüstü halin 48 saat daha uzatıldığını açıkladı.

21:43- Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 145'e, yaralı sayısının ise bin 100’e yükseldiği bildirildi.

20:59- İşgalci İsrail güçleri, İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği Nekbe Günü'nün (Büyük Felaket) 73. yıl dönümünde Şeyh Cerrah Mahallesi’nde bir araya gelen Filistinlilere tazyikli su ile müdahale etti.

20:31- ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

20:30- İsrail düzenlediği hava saldırısı ile Gazze Şeridi’nde yer alan çok katlı Mushtaha Kulesi'ni vurdu.

20:07- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ABD Başkanı Joe Biden'a "sarsılmaz desteği" için teşekkür ederek, İsrail'in sivillere zarar vermekten kaçındığını ve savaş uçaklarının bombalamadan önce binaların tahliye edilmesi için süre tanıdığını söyledi.

19:20- İsrail güçleri, Gazze’ye yönelik saldırıları kınamak için bir arya gelen El Halil’de toplanan Filistinli gençlere müdahale etti:

gazze

18:13- ABD'de Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğinin sağlanmasının en büyük sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik" dedi.

17.48- Al Jazeera Medya: Gazze'de Filistin topraklarında ve İsrail'de olup biten gerçekleri ortaya çıkarmaya ve ele almaya devam edeceğimize söz veriyoruz

17:42- İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucu yıkılan Qlaibo Cami'nin enkazının üzerine çıkan Filistinli bir adam ezan okudu.

17:40- Associated Press (AP) Başkanı Gary Pruitt, "İsrail ordusunun Gazze'deki AP ofisini ve diğer haber kuruluşlarının bulunduğu binayı hedef alması karşısında şoke olduk ve dehşet içindeyiz. Büromuzun yerini uzun zamandır biliyorlardı ve gazetecilerin orada olduğunu biliyorlardı" dedi.

17.38- İsrail savaş uçakları Gazze'de Hamas yöneticilerinden Halil Hayya'nın evini bombaladı.

Halil Hayya

Halil Hayya

17.34- İsrail güçleriyle Filistinliler arasında Nablus yakınlarında devam eden çatışmalarda 11'i gerçek mermiyle olmak üzere 13 Filistinli yaralandı.

17.15- İsrail kaynakları: Çatışmaların başladığı günden bu yana aralarında askerlerin olduğu 10 İsrailli öldü, 600'den fazla kişi yaralandı.

17:12- İsrail'in saldırılarının hedefi olan Gazze Şeridi'ndeki Beyt Hanun'da yerleşim alanlarının vurulması sonucu meydana gelen yıkım görüntülendi:

gazze

17.09- Paris'te Filistin'de destek amacıyla toplanan göstericilere Fransız polisi göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale ediyor:

paris

16.54- Gazze Şeridi açıklarındaki gaz platformu yakınlarında konuşlanan İsrail savaş gemisinde Demir Kubbe sisteminin kurulu olduğu görüntüler servis edildi:

israilisrail

16.46- Fransa'nın başkenti Paris'te Filistin'e destek için toplanan göstericilere güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla saldırdı.

15.35- Kassam Tugayları, El Cezire'ye de ev sahipliği yapan binanın yıkılmasının ardından, Tel Aviv'i çok şiddetli bir biçimde vuracaklarını açıkladı.

15.35- Kassam Tugayları, El Cezire'ye de ev sahipliği yapan binanın yıkılmasının ardından, Tel Aviv'i çok şiddetli bir biçimde vuracaklarını açıkladı.

15.20- İsrail tarafından vurulan bina yıkıldı.

saldırı

15.14-  El Cezire binası şiddetli şekilde bombalanıyor.

14:40- Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in gece saatlerindeki saldırısının ardından aynı aileden 10 kişinin ölümüne misilleme olarak Tel Aviv'in hedef alındığını duyurdu. Şehre düşen roketler sonrasında Tel Aviv'den siren sesleri yükseldi. Saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

14.32- İsrail Gazze Şeridi'nde El Cezire de dahil olmak üzere uluslararası basın kuruluşlarının yayın yaptığı El Celaa binasını bombalayarak yıkacağını açıkladı.

14.18- Tel Aviv'e düzenlenen Roket saldırılarında bir İsrailli öldü

13.57- Kassam'ın roket atışları sonrası Tel Aviv'in doğusundaki Ramat Gan kenti:

israil

13.31- Kassam Tugayları İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırılarına karşılık olarak Tel Aviv'i vurduğunu açıkladı.

13:13- İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan Filistinliler için Mısır'dan bölgeye 10 ambulans gönderildi.

13.30- Füze atışları nedeniyle Tel Aviv'de sirenler çalıyor.

12.01- Kassam, Kissufim'deki İsrail askerlerini drone saldırısıyla hedef aldıklarını açıkladı.

11:40- İsrail Hava Kuvvetleri, gecenin ilk saatlerinden itibaren Gazze Şeridi'nde yüzlerce noktaya saldırı gerçekleştirdi.

11.13- Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze'de İsrail saldırılarında 39'u çocuk 22'si kadın 140 kişi hayatını kaybetti. 1000'i aşkın kişi yaralandı.

06:14- İsrail'in Filistinlilere saldırılarıyla Doğu Kudüs ve Gazze'de yükselen gerilim sürerken Suriye'den İsrail'in kuzeyine 3 roket atıldı. Dün de Lübnan tarafından roketlerin ateşlendiği saldırılarda herhangi bir hasar oluşmadı.

05:29- İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarla ilgili dezenformasyon yapmak için yıllar önce Suriye'de çekildiği tahmin edilen görüntüyü Gazze'denmiş gibi sosyal medya hesabından paylaştı, ardından gelen tepkiler üzerine paylaşımını kaldırdı.

04:15- Filistin Yönetimi, "ABD'nin İsrail'in yaptıkları karşısındaki sessizliği ve nefsi müdafaa olarak tanımlaması Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki katliamlara yol açtı" açıklamasını yaptı.

03:01- İsrail uçaklarının, Gazze'nin batısında bir eve düzenlediği saldırıda, 8 Filistinli daha şehit oldu. 10 Mayıs'tan beri devam eden saldırılarda 137 Filistinli hayatını kaybederken, 950 Filistinli ise yaralandı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı