İsrail saldırmaya devam ediyor! Bayram kan kokuyor

İsrail saldırmaya devam ediyor! Bayram kan kokuyor

İsrail'in saldırıları bayramın 2. gününde de devam ediyor. Kahreden haberler yüreğimizi parçalıyor. İşte 24 saatte yaşananlar...


Tarih: 14.05.2021 00:14

İsrail dünya kamuoyunun gözü önünde adeta canlı yayında Filistinlileri katletmeye devam ediyor. Son saldırılarda toplam 126 Filistinli şehit olurken, yaralı sayısı 950 kişi de yaralandı. Hamas tarafından düzenlenen roket saldırılarında ise 9 İsrailli öldü. İşte bölgeden halinde son dakika gelişmeleri...

Bölgeden son gelişmeler:

14 Mayıs

22:12- Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 126'ya, yaralıların sayısının ise 950'ye yükseldiğini duyurdu.

20:38- Batı Şeria'nın birçok kentinde düzenlenen Gazze'ye destek gösterilerinde İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda 10 kişi hayatını kaybederken, 500 kişi de yaralandı.

18.53- İsrail askerlerinin "sınırı geçtiği" gerekçesiyle vurduğu Lübnanli eylemci hayatını kaybetti.

18.14- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu: Gazze harekatı bitmekten oldukça uzak bir noktada. Şehirlerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini yeniden tesis etmek için gereken neyse yapacağız.

18.04- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: Hamas'ın saldırılarını kınıyoruz, İsrail'in kendini savunma hakkı var.

18:36- İsrail güçlerinin, Batı Şeria bölgesindeki El Halil kentinde Filistinlilerin düzenlediği İsrail karşıtı gösterilere müdahalesi sonucu 5 Filistinli yaralandı.

16.33- İsrail uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesine düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden bir bebek:

bebek

16.26- Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 31'i çocuk 20'si kadın olmak üzere 122 kişi hayatını kaybederken, yaralı sayısının ise 900'e yükseldiği bildirildi.

17:40- İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayan bir grup Lübnanlı, İsrail sınırını geçmeye çalıştı. İsrail ordusunun Lübnanlı protestoculara ateş açması sonucu 1 kişi yaralandı.

15.37- İsrail savaş uçakları Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesinde bir evi hedef aldı.

15.30- Bir süredir sınır hattında Filistin'e destek gösterileri gerçekleştiren Ürdünlülerin sınırı aşarak Filistin yönetimi kontrolündeki bölgelere geçtiği iddia ediliyor:

15:28- İsrail askerleri abluka altındaki Gazze sınırında hazırlık yaparken görüntülendi:

israil

15.20- Cenin bölgesi güneyinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

13:49- İsrail'in 14 Mayıs 1948'de tarihi Filistin toprakları üzerinde kurulmasıyla zorunlu göçe, şiddete ve işgale maruz kalan Filistinliler, felaket anlamına gelen Nekbe'nin yıl dönümünde yine İsrail’in saldırılarına maruz kalıyor.

12.26- İsrail güçleri Ramallah'ın doğusunda "saldırı girişiminde olduğu" iddia edilen bir Filistinliyi vurdu.

12.21- İsrail güçlerinin bazı Filistinlileri Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya sokmaması üzerine bölgede gerilim yaşanıyor.

12.16- Yerel kaynaklar, İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir araca hava saldırısı düzenlediğini ifade ediyor.

12.05- Çok sayıda Ürdünlü sınır hattında Filistin’e destek gösterileri düzenliyor.

israil

israil

11:53- Dışişleri Bakanlığı: "İsrail'in bu kere Gazze’ye yönelik tank ve topçu atışlarına başladığı endişeyle öğrenilmiştir. Sivil can kayıplarının daha da artmasına sebebiyet verecek bu saldırıların derhal durdurulması için uluslararası toplumu süratle harekete geçmeye davet ediyoruz."

11:36- İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına sessiz kalan Avusturya’da Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çekilerek, İsrail'e açık destek verildi.

11.30- İsrail ordu kaynakları 160 savaş uçağıyla Gazze'ye yönelik gerçekleştirilen hava saldırılarında aralarında tünellerin de olduğu 150 noktanın bombalandığını açıkladı.

11.11- Ramallah'ın bazı bölgelerinde Filistinlilerle İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

10.47- Pazartesi gününden bu yana Gazze'den İsrail'e yönelik yaklaşık 2 bin roket atıldı.

10.37- Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, 'Şahab' insansız hava aracı saldırısında İsrail'in Nir Oz bölgesinde bir kimya fabrikasının vurulduğunu açıkladı.

10.28- İsrail ordusu: Kara kuvvetlerimiz Gazze Şeridi sınırında konuşlanıyor.

10.00- İsrail kaynakları:Geçtiğimiz pazartesiden bu yana devam eden olaylarda 9 İsrailli öldü, 130'u yaralandı.

09:51- Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 119'a, yaralı sayısının ise 830'a yükseldiği bildirildi.

08:35- İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzey kesimine kara, hava ve denizden yoğun şekilde saldırı devam ederken, Gazze'deki direniş gruplarına İsrail saldırılarına roketle karşılık veriyor. Gazze Şeridi'nden atılan roketlerin ilk kez İsrail'in orta kesimini aşarak kuzey bölgelerine kadar ulaştığı bildirildi.

08:21- İsrail, Gazze'ye hava saldırılarına 2 saatlik sükunetin ardından yeniden başladı.

06:45- İsrail ordusu Gazze'ye yönelik hava saldırılarına ait görüntüleri yayınladı.

kara operasyonu

04:01- İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 28'i çocuk, 15'i kadın olmak üzere 109 kişi şehit oldu, 621 kişi yaralandı.

03:21- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Bayram ruhuna olan saygımdan dolayı, Gazze ve İsrail'deki düşmanlıkların derhal hafifletilmesi ve durdurulması için çağrıda bulunuyorum. Zaten çok fazla masum sivil öldü. Bu çatışma ancak tüm bölgede radikalleşmeyi ve aşırılığı artırır” dedi.

03:12- Mısır heyeti, İsrail'in insani ateşkes talebini reddetmesinin ardından yeni harekat başlatması nedeniyle İsrail’in başkenti Tel Aviv'den ayrıldı.

03:07- İsrail ordusu, dün gece Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını ve İsrail askerlerinin Gazze'ye girdiğini duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından İsrail ordu sözcülüğü, "Gazze'ye girildiği" şeklindeki açıklamasını yinelemekten kaçınarak, yalnızca "saldırının sürdüğünü" belirtmekle yetindi. 

03:03- İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, “Şu anda Gazze Şeridi'nde IDF kara birliği yok. IDF hava ve kara kuvvetleri Gazze Şeridi'ndeki hedeflere saldırıyor” denildi.

02:56- Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ndeki sivillerin ve sivil tesislerin hedef alınmasına yanıt olarak İsrail'in Aşkelon kentine 100 roket atıldığını duyurdu.

02:37- İsrail, Gazze Şeridi’ne saldırmaya devam ederken, İsrail'in Aşkelon kentinde siren sesleri yeniden çalmaya başladı.

01:43- ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, "BM Güvenlik Konseyi pazar günü İsrail ve Gazze'deki durumu görüşmek üzere toplanacak" dedi.

01:41- İsrail’in Aşkelon kentine roketlerin düşmesi sonucu pek çok mahallede elektriklerin kesildiği bildirildi.

01:38- İsrail'in Gazze'ye karadan girmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Tel Aviv yönetimine çok sert çıktı. Altun, "Filistin için uluslararası her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz. İsrail'in bu hukuk tanımaz tavrının son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Mücadelemiz, Filistin tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşana dek sürecektir" ifadelerini kullandı.

01:34- İsrail ordusunun Gazze'ye kara operasyonu başlatmasının ardından Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yoğun hava saldırılarına maruz kalan Filistinliler evlerini terk etmeye başladı.

01:30- İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne 4 kilometre mesafedeki yerleşimlerde bulunanlara bir sonraki duyuruya kadar sığınaklarda kalma talimatı verildiğini açıkladı.

01:28- Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, Aşkelon, Aşdod, Beersheba ve Sderot'a 50 füzeyle saldırı düzenlediklerini açıkladı.

01:14- İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırmasının ardından İsrail'in güneyinde ve Aşdod kentinde siren sesleri yeniden çalmaya başladı.

01:01- Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi'ne son birkaç dakika içinde 150'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdiğini ifade etti.

00:56- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Hamas'a çok ağır bir bedel ödeteceğimizi söyledim, bunu yapıyoruz ve büyük bir güçle devam edeceğiz. Son söz henüz söylenmedi ve bu operasyon gerektiği sürece devam edecek” dedi.

00:45- Tel Aviv yönetiminin operasyon tarihi olarak İsrail'in kuruluş tarihi olan 14 Mayıs'ı seçmesi dikkat çekti.

00:38- İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne hava ve kara operasyonu başlatıldığını duyurdu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu

Hakkari'de köprüden geçmek isteyen yaşlı adam dereye düştü! Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Van'da öğretmen ile öğrencinin gülümseten diyalogu: Öğretmenin bak bizim keçimiz oldu