İTÜ, Greenmetric’te ilk 100’e giren tek Türk Üniversitesi oldu

İTÜ, Greenmetric’te ilk 100’e giren tek Türk Üniversitesi oldu

İstanbul Teknik Üniversitesi, Avrupa’nın en yeşil 37’nci kampüsü oldu.


Tarih: 05.08.2021 17:16

İSTANBUL (İGFA) - İTÜ, 250’nci yılına akademik çerçevede global başarılara imza atarak ilerliyor.2020 yılında dünyanın seçkin üniversiteleri arasında gerçekleştirilen GreenMetric (Yeşil Ölçüm) kapsamında altyapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda yeşil altyapı ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirilerek, 912 üniversite içerisinde 71’inci sırada yer alan İTÜ, bu kapsamda ilk 100’e giren tek Türk üniversitesi oldu.

İTÜ, DAİMA BİRİNCİLİĞE OYNUYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli yayınlarından, US News & World Report’un hazırladığı ‘Dünyanın En İyi Üniversiteleri’ sıralamasında ise mühendislik, kimya, inşaat mühendisliği, çevre/ekoloji ve yer bilimleri alanlarında Türkiye birincisi, genel sıralamada ise üçüncü sırada yer aldıklarını belirtti. İTÜ’nün bir diğer önemli başarısı ise QS 2021 alan bazlı sıralamada toplam 10 alanda Türkiye’de 1’inci sırada yer almış olması... Türk üniversiteleri arasında başarılı dereceler elde etmeye devam eden İTÜ; geçen yıl 218’inci sıradan girdiği listede, bu yıl başarı çıtasını yükselterek ‘mühendislik ve teknoloji’ alanında dünya sıralamasında 202’nci oldu. Aynı alanda Türkiye’de ise 2’nci sırada yer aldı.

7 ALANDA ÜSTÜN BAŞARI

Mineral & maden ile petrol mühendisliği alanlarında ise QS Dünya sıralamasında ilk 50’de yer alan İTÜ’nün,University Ranking By Academic Performance (URAP) tarafından açıklanan sıralamaya göre Türkiye’deki teknik üniversiteler arasında liderliği göğüslediğine dikkat çeken Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, “Dünya çapında 3 bin üniversitenin ele alındığı sıralamada, alan bazında yapılan değerlendirme sonucunda İTÜ; mühendislik, havacılık ve uzay mühendisliği, inşaat mühendisliği, yapay zeka, jeoloji, yerbilimleri ve makina mühendisliği olmak üzere 7 alanda üstün başarı gösterdi” açıklamasında bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü