Kırım

Kırım'da patlama: 18 ölü, çok sayıda yaralı

Kırım'ın doğusundaki Kerç şehrinde bir okulda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e çıktı. Olayda çok sayıda yaralının olduğu öğrenildi. Kırım'da 3 günlük yas ilan edildi.


Tarih: 17.10.2018 12:53

Kırım'ın doğusundaki Kerç şehrinde bir okulda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Yetkililer, çok sayıda yaralının olduğunu kaydederken, okuldaki patlamanın tanımlanamayan patlayıcı bir aygıtın patlatılması sonucu meydana geldiğini bildirdi. 


Olayla ilgili ilk belirlemelere göre, patlamanın bir çeşit gaz patlaması olduğunu ileri sürmüştü ancak bir Rus ulusal güvenlik görevlisi, olayın kasıtlı 'terör eylemi' olduğunu ifade etti. Ulusal Güvenlik Görevlisi Sergei Melikov, patlamanın el yapımı bir cihazla meydana geldiğini dile getirerek, ulusal muhafızların olayın terörist bir eylem olduğu bulgusuna ulaştıklarını bildirdi. 


Yetkililer, patlamadaki mağdurların çoğunun teknik okulun öğrencilerinin olduğunu kaydetti. Hayatını kaybedenler ve yaralılar hastanelere kaldırılırken, acil müdahale operasyonu başlatıldı. 


Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 4 askeri uçağın yaralıları hastanelere götürmek için ve askeri hastanelerin de yaralıları kabul etmek için hazır olduğunu söyledi. 


Öte yandan Kırım'da 3 günlük yas ilan edildi. 

 

Vladimir Putin'den açıklama geldi

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Krım'ın Kerç şehrindeki teknik okulda 18 kişinin hayatını kaybetmesine ve 40 kişinin yaralanmasına sebep olan patlamanın bir facia olduğunu belirterek hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. 


Putin, Soçi şehrinde Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah Sisi ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı konuşmada, müfettişlerin saldırının sebeplerini araştırdıklarını ifade etti. Devlet Rusya Başkanı Putin, hükümetin yaralılara yardım etmek için gerekli her şeyi yapacağına dair söz verdi. 


Anahtar Kelimeler: kırım patlama
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi