KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Irkçılıktır"

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Irkçılıktır"

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Maraş'ın kısmen açılmasına tepki olarak KKTC'de bulunan bazı yöneticilerin Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarını iptal edilecek olmasını KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "ırkçılık" olarak d


Tarih: 23.08.2021 21:27

Rum yönetimi, KKTC'nin kuruluşunun 37'nci yıl dönümünde Kapalı Maraş'ın kısmen açılmasına misilleme kararı aldı. Bu kapsamda Maraş'ın açılmasına dahli olanlar ve KKTC yönetiminde bulunanlar yaptırıma tabi tutuldu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Maraş'ın kısmen açılmasına tepki olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan bazı yöneticilerin Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarını iptal edeceğini duyurdu. Rum yönetimi hükümet sözcüsü Marios Pelekanos, 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü baltalıyorlar' sözleriyle attıkları adıma gerekçe gösterdi. Sözcü Pelekanos, "Kıbrıs 'sözde kabinede' yer alan veya Maraş'ın yeniden açılmasına dahil olan kişilerin pasaportlarını iptal edebilir, pasaportları yenilemeyi veya bu kişilere pasaport vermeyi reddedebilir" diye konuştu.

Kendisi de 'Kıbrıs Cumhuriyeti' pasaportu bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar karar, Rum yönetiminin aldığı karara tepki gösterdi. Tatar, "Bu kararı alan Rum yönetimini kınıyorum. Bu bir çağdışılıktır, bu bir ırkçılıktır, insan hakları bakımından yanlıştır ve hukuki bir zemini yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Ajansı Kıbrıs'a (TAK) yaptığı açıklamada, Rum Bakanlar Kurulu'nun bazı KKTC'li siyasetçiler ile Kapalı Maraş açılım sürecine müdahil olanlara yönelik Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarını iptal etme, yenilememe veya pasaport vermeme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü