Rusya, Ukrayna'yı işgal ediyor! 5'inci günün gelişmeleri

Rusya, Ukrayna'yı işgal ediyor! 5'inci günün gelişmeleri

Rusya'nın, Ukrayna'nı işgal girişiminde 5'inci gününde meydana gelen son dakika gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz.


Tarih: 28.02.2022 11:10

11:56 - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in ofisinden yapılan açıklamada, Kiev’in, Rusya ile gerçekleştirilecek müzakerelerde ateşkes sağlanmasını ve Rusya askerlerinin Ukrayna topraklarından geri çekilmesini talep edeceği kaydedildi.

11:49 - Sputnik'te yer alan habere göre, Ukrayna heyeti Rusya ile yapılacak görüşme için Belarus'a ulaştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna Savunma Bakanı, ve Dışişleri Bakan Yardımcısının yer aldığı heyet Belarus'a helikopter ile geldiği bildirildi.

10:58 -  Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna’daki son gelişmeler ele alındı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Görüşmede; Türkiye’nin Ukrayna’ya insani yardımlarını sürdürürken bölgede barış için çalışmaya devam edeceği ifade edildi. Bakan Rezkinov da Türkiye’nin hem insani yardımları hem de barış çabalarından dolayı teşekkür etti. 

09:51 - Belarus Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna ile Rusya arasında yapılacak görüşmeler için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

ukrayna rusya savaşı

Bakanlık Sözcüsü Anatoly Glaz, "Müzakere platformu hazırlandı, heyetlerin gelmesi bekleniyor" dedi.

Toplantı salonunun bir fotoğrafı da paylaşıldı.

09:50 - Batılı ülkelerin hafta sonu açıkladığı ekonomik yaptırımlar üzerine Rusya'nın para birimi ruble, güne ciddi bir düşüşle başladı. Ruble, dolar karşısında yüzde 41,5 oranında değer kaybetti.

09:48 - Avrupa Birliği ülkelerinin enerji bakanları bugün Brüksel’de olağanüstü bir toplantı düzenleyecek. Toplantının gündemi Rusya’nın Avrupa’ya gönderdiği doğal gaz olacak. Avrupa Birliği doğal gaz ihtiyacının yüzde 40’ını, petrol ihtiyacının ise yüzde 25'inden fazlasını Rusya’dan karşılıyor.

08:28 -  Japonya, ABD ve Avrupa ülkelerinin, Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi sonrası Rusya'ya karşı açıkladığı bazı Rus bankaların uluslararası para transferi sistemi SWIFT'ten çıkarılması yaptırımına katılacak.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bazı hükümet yetkililerin mali mal varlıklarının dondurma kararı aldıklarını bildirdi.

Kişida ülkesinin, Rus bankaların SWIFT sisteminden çıkarılması yaptırımına katılacağını belirtti. Ayıca Ukrayna'ya 100 milyon dolarlık acil yardım ve Japon yeni cinsinden 100 milyon dolarlık kredi verileceğini de aktardı.

08:17 - Rusya Merkez Bankası, döviz piyasasındaki işlemlere başlama saatini ertelerken, yabancı müşteriler adına Rus menkul kıymetlerin satışını geçici olarak yasakladı.

Rusya Merkez Bankası, Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle (TSİ) 07.00’de başlaması gereken döviz piyasasındaki işlemlerin saat 10.00'da başlayacağını duyurdu. Açıklamada, Rus piyasasındaki işlemlerde yabancı müşteriler adına Rus menkul kıymetlerin satışının da geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

ABD ve Avrupa Birliği, Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi nedeniyle Rusya Merkez Bankası’nın yaklaşık 300 milyar dolarlık rezervinin dondurulduğunu açıklamıştı. Ayrıca çok sayıda Rus bankasına da yaptırım uygulanırken, Avrupa Birliği hava sahasının da Rus uçaklarına kapatılması kararı verilmişti. 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu