Sevenlerinin gözü yaşlı! DMX hayatını kaybetti

Sevenlerinin gözü yaşlı! DMX hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü ABD'li rapçi Earl Simmons (DMX), geçirdiği kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırılmış, bugün 50 yaşında hayatını kaybetti.


Tarih: 09.04.2021 23:21

ABD’de rap müziğin ünlü isimlerinden DMX 50 yaşında hayatını kaybetti. Gerçek adı Earl Simmons olan rapçi, kalp krizi geçirmesinin ardından New York'ta bir hastaneye kaldırılmış, durumunun ağır olduğu ifade edilmişti. ABD medyasında son birkaç gündür bitkisel hayatta olduğuna ilişkin haberler yapılan DMX’in, bu akşam saatlerinde hayatını kaybettiği yakınları ve ailesi tarafından doğrulandı.


Simmons’ın ölümüyle ilgili yakınları tarafından yapılan açıklamada, "Earl sonuna kadar savaşan bir savaşçıydı. Mirası sonsuza kadar yaşayacak” denildi.


Grammy Ödülü’ne aday gösterilen Simmons, 2 kez de Amerikan Müzik Ödülü almıştı.

dmx

DMX KİMDİR?

DMX (ya da gerçek adıyla Earl Simmons) 18 Aralık 1970'de ABD, Baltimore, Maryland'de dünyaya geldi. DMX ya da Dog Man X ve Dark Man X olarak bilinen hip hop müzik sanatçısı; dünyanın önde gelen gangsta rapperlarındandır. Şarkıları popüler müziğe olan tepkisiyle öne çıkar.

1998 yılında ilk albümü It's Dark and Hell is Hot isimli ilk albümünü çıkardı. Aynı yıl çıkardığı Flesh of My Flesh, Blood of my Blood albümü listelerde bir numara oldu. 1999 yılında And Then There Was X ve 2001 yılında çıkardığı The Great Depression albümleri büyük beğeni topladı. 2000 yılında Jet Li'nin de bulunduğu Cradle 2 the Grave filminde, 2001 yılında Steven Seagal ile Exit Wounds filminde, 2004 yılında Michael Ealy ile Never Die Alone filminde rol aldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi