Terör devleti İsrail vahşice saldırılarına devam ediyor

Terör devleti İsrail vahşice saldırılarına devam ediyor

Katil devlet İsrail saldırıları 10 Mayıs'tan bu yana devam ediyor. Saldırın 6'ncı gününde de gelen haberler yüreğimizi adeta parçalıyor. İşte 24 saatte yaşananlar...


Tarih: 16.05.2021 00:03

İsrail dünya kamuoyunun gözü önünde adeta canlı yayında Filistinlileri katletmeye devam ediyor. Son saldırılarda toplam 209 Filistinli şehit olurken, bin 230 kişi de yaralandı. Hamas tarafından düzenlenen roket saldırılarında ise 10 kişi öldü. 600'den fazla kişi de yaralandı. İşte bölgeden halinde son dakika gelişmeleri...

Bölgeden son gelişmeler:

16 Mayıs

20:16- BM Fransa temsilcisi Nicolas de Riviere BMGK toplantısında yaptığı açıklamada, Ortadoğu'da İsrail ve Filistin arasında yaşanan şiddetten, bunun devam etmesinden oldukça endişe duyduğunu ve barışı sağlamanın BMGK'nın ortak sorumluluğu olduğunu ifade ederek, iki devletli çözüm önerisinde bulundu.

19:43- BM Birleşik Krallık Temsilcisi Dame Barbara Woodward BMGK toplantısında yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'deki şiddetine yönelik son derece endişe duyduğunu ve insani durumun iyileştirilmesi için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini belirterek, Ramazan Bayramı sırasında gerçekleşen bu kabul edilemez hak ihlallerinin durdurulması için en iyi yolun iki devletli çözüm olduğunu ifade etti.

19:40- Gazze Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırıları nedeni ile toplam 40 cadde ve kavşağın kullanılamaz hale geldiği aktarıldı.

18:13- Filistin Dışişleri Bakanı Riad al Maliki, BM Güvenlik Konseyi toplantısında, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarına değinerek, “Hanginizin uyanacağını bilmeden uyumanın ne anlama geldiğini düşünün. İsrail, Gazze'deki Filistinlileri birer birer öldürüyor. İsrail halkımıza zulmediyor, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işliyor" dedi.

18:11- Filistin Dışişleri Bakanı Riad al Maliki, BM Güvenlik Konseyi toplantısında, İsrail’e karşı uluslararası baskı çağrısında bulunarak, “Halkımızın katlandığı dehşeti tarif edecek söz yok” dedi.

18:06- İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarının ardından Hamas’ın silahlı kanadı El-Kassam Tugaylarının İsrail’e yönelik başlattığı roket saldırısından Aşkelon kentinde bir araca roket isabet etti.

17:38- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ne yönelik operasyonların devam ettiğini ve İsrail’in hedeflerine ulaşmasının "zaman alacağını" söyledi.

17:31- BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail-Filistin arasındaki ölümcül şiddetin derhal sona ermesi çağrısında bulunarak, çatışmaların bölgeyi "kontrol edilemez" bir krize sürükleyebileceği konusunda uyardı.

17:29- Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, Gazze'de İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 192'ye yükseldiği belirtildi.

17.07- Kudüs'ün doğusundaki Şeyh Cerrah Mahallesi'nde İsrail askerlerine araçlı saldırı gerçekleştirildi. İsrail askerlerinin üzerine aracın sürülmesi sonucu en az bir İsrail askerinin yaralandığı bildirildi

16.49- İsrail medyası: Çatışmaların başladığı günden bu yana Gazze'den İsrail'e 3 bin roket atıldı

16.44- İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'ni hedef almaya devam ediyor:

israil

16.37- İsrail'in Aşdod kentinde Gazze'den atılan roketlerin isabet ettiği bir nokta:

israil

16.12- İsrail'in birçok yerleşiminde sirenler çalıyor.

15:09- İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nde bir sağlık merkezini 2 füze ile vurması sonucu merkezin hizmet dışı kaldığı belirtildi.

14.29- İsrail’in Gazze’deki El Vahde bölgesine dün gerçekleştirdiği saldırılarda ölü sayısı 12’si kadın, 8’i çocuk olmak üzere 33’e yükseldi.

14:19- Gazze’de Şifa Hastanesi İç Hastalıklar Bölüm Başkanı Doktor Eymen Ebu Avf ile Nöroloji profesörü ve Filistin Nöroloji Derneği Başkanı Dr. Moin El Alul İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybetti.

13.46- Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze'de İsrail saldırılarında 52'si çocuk 31'i kadın 181 kişi yaşamını yitirdi. 1225 kişi ise yaralandı

13.44- 10 Mayıs'ta çatışmaların başlamasından bu yana Gazze'den İsrail'de 3 bin roket atıldı.

12:06- İsrail’in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucu yıkılan binaların enkazından siviller kurtarılmaya devam ediliyor.

11:53- İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nde Çalışma ve Sosyal Kalkınma bakanlıklarının bulunduğu iki binayı vurdu.

11.36- İsrail savaş uçaklarının dün gece Gazze'deki El Vahde bölgesine yönelik saldırısında ölü sayısı 23'e yaralı sayısı 50'ye yükseldi.

11:24- Batı Şeria’nın El Halil kentinde düzenlenen Gazze’ye destek protestolarında İsrail ordusunun müdahalesinde 2 Filistinli yaralandı.

11.19- İsrail Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarına devam ediyor.

10.47- Filistin Sağlık Bakanlığı | İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 47'si çocuk, 29'u kadın 174 kişi hayatını kaybetti.

1200 aşkın kişi de saldırılarda yaralandı

10:34- Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, İsrail'in Tel Aviv ile birçok kentine füze saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı.

10.28- Gazze Şeridi'ndeki El Vahde bölgesine İsrail uçaklarının düzenlediği saldırılarda bazı evler yıkıldı.

Sivilleri enkaz altından çıkarma çalışmaları sürüyor.

Bölge kaynakları bombardımanda çoğu kadın ve çocuk 19 sivilin hayatını kaybettiğini, 60 sivilin de yaralandığını bildiriyor.

10.23- İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanları devam ediyor.

10.07- İsrail'in dün gece Gazze Şeridi'ne düzenlediği bombardımanlarda ölen ve yaralanan sivilleri enkaz altından çıkarmaya yönelik çalışmalar devam ediyor.

02:13- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, İsrail’in uluslararası medya kuruşlarının Gazze’deki ofislerinin bulunduğu binaya saldırmasından derinden rahatsız olduğunu söyledi.

01:59- Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 145'e, yaralı sayısının ise bin 100’e yükseldiği bildirildi.

01.27- İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin El Vahde bölgesine yönelik düzenlediği en az 35 hava saldırısında çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı aktarılıyor

01.22- ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hamas ve diğer grupların İsrail'e yönelik saldırılarını kınadığını açıkladı.

00.44- Filistinli gruplar Gazze'den attıkları roketlerle Tel Aviv ve çevresini hedef alıyor:

00.03- Telegram, hizmet şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın hesabını kapattı.

00:00- Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, bu akşam (cumartesi) yerel saat ile 22:00'de İsrail ile iki saatlik ateşkesin başladığını duyurdu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi