Vahşette sınır tanımıyorlar! İsrail hayata dair her şeye saldırıyor

Vahşette sınır tanımıyorlar! İsrail hayata dair her şeye saldırıyor

İsrail, dünyadan gelen tüm tepkilere rağmen Filistin'e uyguladığı şiddetin dozunu artırmaya devam ediyor. Masum çocukları acımadan vuran İsrail yapılan barış çağrılarına kulaklarını tıkamış durumda. Saldırılarda şu ana kad


Tarih: 12.05.2021 00:00

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilim her geçen saniye tırmanırken, bölgeden kan donduran haberler gelmeye devam ediyor. Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gece boyunca terör estiren İsrail bu sabah da sivil yerleşim alanları, altyapı sistemleri ve emniyet birimlerine ait noktaları vurdu. Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, yaptığı açıklamada, “Tam ölçekli bir savaşa doğru sürükleniyoruz” dedi. Netanyahu İsrail hava saldırılarının gücü ve sıklığının artacağını ve Hamas'ın "beklemediği yöntemlerle vurulacağını" belirtti. İsrail'in saldırılarına karşılık ise 100 roketle misilleme saldırısı gerçekleştirildi. İsrail savaş uçaklarının dün gece vurduğu 12 katlı Hanadi Kulesi saldırılarından kısa süre sonra yıkıldı. Yine kent merkezindeki içinde sivillerin ikamet ettiği daireler ve çeşitli basın kurumlarının ofislerinin bulunduğu Cevhere adlı 9 katlı bina, hava saldırısına maruz kaldı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 65'e, yaralı sayısı 365'e yükseldi. İşte bölgeden son dakika gelişmeleri...

Bölgeden son gelişmeler:

12 Mayıs

23:45- İsrail’in Lod kentinde fanatik Yahudiler, Al-Nour Camisi'ne saldırdı.

23:07- İsrail’in Bat Yam kentinde Yahudiler, bir araç sürücüsünü linç etmek istedi.

21:53- ABD merkezli American Airlines 12-13 Mayıs'ta İsrail’in başkenti Tel Aviv'e olan gidiş-dönüş uçuşlarını iptal etti.

21:20- İsrail’in Aşkelon ve Aşdod kentlerinde yeniden sirenler çalmaya başladı. Aşkelon sakinlerine bir sonraki duyuruya kadar korunaklı alanlarda kalmaları talimatı verildi.

21:18- Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne devam eden İsrail hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 16'sı çocuk 5'i kadın olmak üzere toplam 65’e, yaralı sayısının ise 365’e yükseldiği bildirildi.

21:09- İsrail'de birçok kentte Arapların sahip olduğu dükkanların saldırıya uğradığı ve yağmalandığı öğrenildi.

21:00- İsrail’in hava saldırısı ile Gazze’de bulunan çok katlı bir binayı vurması üzerine Gazze’den İsrail’e roket saldırısı ile karşılık verildi. Roketlerin Sderot'ta bir binaya isabet etmesi sonucu 1’i ağır toplam 7 kişi yaralandı.

17.49- Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum: İsrail komutanlarımızı öldürmenin bedelini ödemeye hazır olsun.

17.25- Filistin Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında şu ana kadar 14'ü çocuk 5'i kadın 56 kişi hayatını kaybetti, 335 kişi yaralandı.

17.20- İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz: Gazze operasyonu için bitiş tarihi yok. Bize yapılan ahlaki vaazları dinlemeyeceğiz.

17.04- İsrail ordu kaynakları: Gazze sınırından atılan tanksavar füzesi nedeniyle 1 İsrail askeri öldü.

16.38- Amerikan ve Fransız havayolları, güvenlik endişeleri nedeniyle İsrail'e uçuşların iptal edildiğini duyurdu.

16.32- İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin batısındaki El Muhabarat caddesinde hedef aldığı üç katlı bina yerle bir oldu

16.27- Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, grubun Gazze Komutanı Basim İsa (Ebu İmad) ve diğer bazı isimlerin İsrail saldırısında öldüğünü açıkladı.

15.59- İsrail medyası, bugün Gazze'de öldürülenler arasında Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki lideri Yahya Sinvar'ın kardeşi İbrahim Sinvar'ın da olduğunu öne sürüyor

15.56- İsrail ordusunun bugün hedef alarak öldürdüğünü öne sürdüğü Kassam komutanları:

- Basim İsa, Gazze şehri komutanı
- Cuma Talha, Füze geliştirme ve siber ağ şefi
- Cemal Zebda, füzelerin geliştirilmesinden ve füze projelerinden sorumlu lider
- Hanzim Hatib, üretim bölümündeki mühendislerin lideri
- Sami Rıdvan, askeri istihbarat teknik bölüm komutanı

İsrail ordusu diğer 10 üst düzey Kassam komutanının daha öldürüldüğünü iddia etti.

Kassam, son çatışmalarda yaşamını yitiren hiçbir üyesine dair bilgi paylaşmadı.

15:54- İsrail savaş uçakları, Gazze'nin merkezindeki sivillerin kaldığı ve basına ait ofislerin bulunduğu 9 katlı binayı bombaladı. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 53'e çıktı.

15.43- İsrail'in bugün Gazze'ye düzenlediği bombardımanlardan görüntüler

saldırı

15.16- İsrail'in birçok yerleşimi füzelerle hedef alınıyor.

harita

15.13- Kassam'ın bugün 18.00'da İsrail'in yeni bir noktasını hedef alacağı belirtiliyor. Grup daha önce Kudüs, Tel Aviv, Birussebi gibi kritik noktaları hedef almıştı.

Bölge kaynakları hedef alınacak yeni noktanın Gazze'den uzakta yer alan Hayfa, Netanya, Hadira, Dimona gibi yerleşimler olabileceğini iddia ediyor.

15.03- Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarında 14'ü çocuk, 3'ü kadın 53 kişi öldü, 320 kişi yaralandı.

14.53- Kassam Tugayları Askalan ve Aşdod'u 50'den fazla roketle hedef aldı.

14.44- Kassam Tugayları'nın saat 18.00'da İsrail'e yönelik roket saldırılarına başlayacağı öne sürülüyor.

14.28- İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanında yaşamını yitiren bir kadın:

kadın

14.21- Mısır'ın ateşkes için gerçekleştirdiği girişimler, iki tarafın da Mısır heyetiyle görüşmemesi ve savaşa devam düşüncesinde olması sebebiyle başarısız oldu.

14.08- İsrail, Kassam Tugayları'nın üst düzey kurmay isimlerinden birçok ismi öldürdüklerini öne sürdü. İddialara göre bu isimler arasında Kassam lideri Muhammed Deyf'e yakın isimler de bulunuyor

13.07- Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarında 14'ü çocuk, 3'ü kadın 48 kişi öldü, 304 kişi yaralandı.

12.45- Gazze merkezli gruplar sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşimlerine havan topu ve kısa menzilli roket saldırıları düzenliyor.

12.39- İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği hava saldırıları

israil saldırıları

12.10- İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus şehrine düzenlediği hava saldırıları:

israil saldırıları

11.48- Kassam'ın güdümlü tanksavar füzesi saldırısında ölen İsrail askerlerinin sayısı 2'ye yükseldi.

11.44- Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarında 43 kişi öldü, 296 kişi yaralandı.

11.28- Kassam'ın güdümlü tanksavar füzesi saldırısında bir İsrail askeri öldü.

11.25- Sabah saatlerinden bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 9'a yükseldi.

11.03- Kassam Tugayları'nın düzenlediği güdümlü tanksavar füzesi saldırısında ölen İsrail askerleri olduğu iddia ediliyor.

10.59- İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son hava saldırısında 5 Filistinli yaşamını yitirdi.

10.49- Kassam Tugayları: "Gazze kuzeyinde Siyonistlere ait bir jeep'i güdümlü füzeyle hedef aldık." açıklamasında bulundu. Saldırıda 3 İsraillinin ağır yaralandığı bildiriliyor.

10.39- İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında yaşamını yitirenler var.

10.27- İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nde hava saldırıları düzenledi.

10.19- Dün gece boyunca Gazze Şeridi, Batı Şeria ve İsrail'de yaşanan şiddetli çatışmaların ardından bölge sabah saatlerinden bu yana kısmen sakinliğini koruyor.

09:47- ABD'li sinema oyuncusu ve yönetmen Mark Ruffalo yaptığı açıklamada, "Filistinlileri özgürleştirmek için İsrail'e yaptırımların zamanı geldi" dedi.

09:00- İsrail yönetimi, Filistinlilerin sosyal medya üzerinden organize olduğu iddiasında bulunarak; Facebook, Twitter ve TikTok'a müdahale edilmesi emrini verdi.

08:49- Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, İsrail ve Filistin'in "tam ölçekli bir savaşa doğru sürüklendiği" uyarısı yaptı.

06:31- İsrail savaş uçakları, Gazze'nin merkezindeki sivillerin kaldığı ve basına ait ofislerin bulunduğu 9 katlı binayı bombaladı. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

04:39- İsrail'in Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırgan tutumunu artırmasının, yeni bir İntifada'yı başlatmış olabileceği söyleniyor.

01:03- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, artan şiddet olayları ve çatışmalar nedeni ile Lod şehrinde OHAL ilan etti.

00:29- İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’nın Bab Al-Silsila Kapısı yakınlarında yeniden Filistinlilere saldırdığı bildirildi.

00:22- İsrail’in Lod şehri Belediye Başkanı Yair Revivo, şehirde artan çatışma ve protestoların ardından Başbakan Binyamin Netanyahu’dan şehirde OHAL ilan etmesini ve polis yerine ordunun şehirde konuşlandırılmasını istedi.

00:21- Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, şehit sayısının 10'u çocuk olmak üzere 32'ye, yaralı sayısının ise 203'e yükseldiği bildirdi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor