Anaokulu öğrencileri üniversitelilere zeka oyunlarını öğretti

Anaokulu öğrencileri üniversitelilere zeka oyunlarını öğretti

Amasya’da anaokulu öğrencileri, üniversite öğrencileriyle çocuklara yönelik tasarlanan zeka oyunlarından oynadı. Daha önce görmedikleri oyunları öğrenmeye çalışan üniversitelilere püf noktaları anaokulu öğrencileri öğretti.Amasya


Tarih: 18.04.2019 09:03

Amasya’da anaokulu öğrencileri, üniversite öğrencileriyle çocuklara yönelik tasarlanan zeka oyunlarından oynadı. Daha önce görmedikleri oyunları öğrenmeye çalışan üniversitelilere püf noktaları anaokulu öğrencileri öğretti.

Amasya Üniversitesi Milli Hakimiyet Yerleşkesi’nde bulunan Dr. Hikmet Develi Anaokulu öğrencileri, buluştukları üniversite öğrencilerine zeka oyunlarından öğretti. Aldıkları eğitim sonucu Türk zeka ve strateji oyunu mangalanın yanı sıra katamino, look look ve hızlı bardaklar gibi zeka oyunlarını iyi düzeyde bilen minik öğrenciler bu sefer Amasya Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü öğrencilerine oyunları anlatıp birlikte oynadılar.

Çocukların gelişiminde zeka oyunlarının önemli rolü olduğunu belirten Anaokulu Öğretmeni Emel Çelik Yalçın, kendilerine staj yapmaya gelen üniversite öğrencilerinin bu oyunlarını bilmediklerini bildirmeleri üzerine kolları sıvadıklarını söyledi.

Mangalayı daha önce duyduğunu ancak öğrenme fırsatı bulamadığını anlatan Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Abdurrahman Tat, “Etkinlik sayesinde çocuklardan öğrendim” dedi.

Etkinliğin çok zevkli geçtiğini 1. sınıf öğrencisi Eda Altın da, “Oyunların birkaçını biliyordum. Diğerlerini ise çocuklar öğrettiler” diye konuştu.

Anaokulu öğrencisi Enise Feyza Ünal da, “Ağabeylerimiz, ablalarımız öğrenebildiler ama biz de biraz iyi oynadık” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü