Bakan Selçuk: Yaz döneminde isteğe bağlı telafi eğitimi olacak

Bakan Selçuk: Yaz döneminde isteğe bağlı telafi eğitimi olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yaz döneminde isteğe bağlı telafi eğitimi olacak" dedi.


Tarih: 01.06.2021 10:17

Normalleşme ile birlikte bugünden itibaren ilkokul öğrencileri, 7 Haziran'dan itibaren ise ortaokul ve lise öğrencileri için haftada iki gün yüz yüze eğitim dönemi başlıyor. Bu süreçte öğrencilerin telafi amaçlı okulları kullanabileceğinin müjdesini veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin yaz boyunca isteğe bağlı telafi eğitimi alabileceğini aktardı.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"Farklı destek mekanizmalarımızla sizlere en nitelikli şekilde ulaşmaya çalışsak da eğitimin uzaktan gerçekleşmesi öğrenci eğitmen ve aileler için bir takım sınırlıklar doğurdu, bunun farkındayız. Biz bunları belirlemek için araştırmalar yaptık. Elbette kanıta dayalı olarak farklı öğrencilerde telafi eğitimine ihtiyaç olduğunu tespit ettik.

"İSTEĞE BAĞLI TELAFİ EĞİTİMİ BAŞLAYACAK"

Yaz döneminde isteğe bağlı olarak telafi eğitimine başlıyoruz. Okullarımız 2 Temmuz'dan yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz. Her okul öğrenci ihtiyaçlarını belirleyecek, plan oluşturacak. 18 Haziran-2 Temmuz arasında okullar planı uygulamaya başlayacak. Öğretmenlerimiz de ders saati üzerinden görev alabilecekler isterlerse.

"2'YE GEÇENLERE OKUMA TARAMASI YAPILACAK"

1'den 2'ye geçen öğrencilerimiz için okuma yazma taraması başlatılacak. Bu taramalarımızın sonuçlarına göre ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlayacağız. Ortaokullarda öğrenme düzeyine uygun çalışma programı verilecek.

LİSELER İÇİN ÖZEL PROGRAM

Liseler için özel programlar uygulayacağız. Uzaktan eğitim sürecinde yaşadığımız seferberlik duygusunu yaşatabilmek için telafide ben de varım diyen herkesle UDEP çerçevesinde bir araya geleceğiz. Ben şimdiden görev alan, katılım sağlayan herkese ülkemin çocukları ve geleceği adına yürekten teşekkür ediyorum.

Bizim için uzun sayılabilecek bir aranın ardından bugünden itibaren okullarımızda ilk ders zilini çalmanın heyecanını yaşıyoruz. Buradan bütün öğrencilerimi, meslektaşlarımı ve velilerimizi sevgiyle selamlıyorum."


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı