Bursa Gürsu’dan doğa korumasına tiyatrolu destek

Bursa Gürsu’dan doğa korumasına tiyatrolu destek

Bursa'da geleceğe temiz bir dünya bırakmak duyarlılığıyla yetişecek yeni nesiller oluşturmak amacıyla, Gürsu Belediyesi’nce örnek bir proje hayat geçirildi.


Tarih: 06.08.2021 17:22

BURSA (İGFA) -  “Her Yer Sahne, Her Yerde Sanat” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, Gürsu ilçesindeki park, bahçe ve meydanlarında, çocuklar için sahnelenen tiyatro gösterileriyle, çocuklara çevreye duyarlılık kazandırılması hedeflendi. Etkinlikte, cam ve pet şişe, kağıt, pil gibi geri dönüşüm malzemelerini getirerek tiyatro bileti ve dondurma kazanan çocuklar, hem Sıfır Atık Projesi’ne destek olarak, hem de çevreyi koruma konulu tiyatro gösterisiyle çevre bilinci kazanırken, yanan ormanlar için de Tema Vakfı'na fidan bağışında bulundular.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, çocuklara evlerdeki bütün atıkların çöp olmadığını, birçoğunun geri dönüştürülerek ülkemize katkı sağlayacağını öğrettiklerini belirterek, "Bunu her mahallemizde yaparak minik yavrularımızı ve ailelerini özellikle sıfır atık konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Ülkemizin yemyeşil doğasıyla öne çıkan bölgelerinde bugünlerde yaşanan ve hepimizin içini acıtan yangın felaketleri doğamıza sahip çıkmanın önemini bir kez daha derinden hissettirdi. Çocuklarımızın doğanın korunması konusunda duyarlı bireyler olarak büyümesi dünyamızın geleceği için çok önemli” dedi. Etkinlikler her Perşembe, ilçenin farklı noktalarında devam edeceği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Uyarı geldi! Sağanak yağış etkili olacak: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Akıllara durgunluk veren olay! Böyle anne olmaz olsun: Çocuğunu yolun ortasına bıraktı

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı