Bursa Yenişehir’de MYO’da kep sevinci

Bursa Yenişehir’de MYO’da kep sevinci

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu, diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Pandemi nedeniyle önceki yıl yapılamayan törene katılan öğrenciler hep birlikte kep fırla


Tarih: 30.06.2021 10:00

BURSA (İGFA) - BUÜ Yenişehir İbrahim Orhan MYO yönetimi tarafından belediye sosyal tesislerinde gerçekleştirilen programa BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Yenişehir Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Yenişehir Belediye Başkan Vekili Mesut Bedel, BUÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut, BUÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 15 aydır tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de olağanüstü koşullardan geçtiğini vurguladı. Bu durumun olumsuz kısımlarının yanı sıra önemli fırsatları da beraberinde getirdiğine işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Üniversitemizin 2011-2012 yılından itibaren uygulamaya koyduğu bir sistem ile 70 bin öğrenciye hitap eden, eğitim-öğretimi aksatmayan nadir üniversitelerden birisi olduk” dedi.

Konuşmasında Bursa Uludağ Üniversitesi’nin meslek yüksekokullarındaki öğrenci sayısının birçok üniversitenin toplam öğrenci sayısından daha fazla olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; "Anadolu’daki bazı üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinin doluluk oranından çok daha fazla doluluk oranına sahipler. Okullarımızdaki doluluk oranı ortalama yüzde 98’lere ulaştı. Bazı meslek yüksekokullarımız ise ülke genelindeki sıralamalarda ilk sıralarda yer alıyor” diye konuştu

Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik ise mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek “Yolunuz ve bahtınız açık olsun” temennisinde bulundu. Protokol konuşmalarının sonrasında okulun dönem birincisi Hüseyin Berkay Akpek yaş kütüğüne anı plaketini çaktı. Mezuniyet anı belgelerini alan öğrenciler hep birlikte kep fırlattı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu illerde yaşayanlara uyarı yapıldı! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

Sevindiren haber geldi! Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı

Tokat beşik gibi sallanıyor! Çok sayıda artçı deprem oldu: İşte son durum

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum