Bursa Yıldırım’da sağlıklı nesiller yetişiyor

Bursa Yıldırım’da sağlıklı nesiller yetişiyor

Bursa Yıldırım Belediyesi’nin, ilçedeki çocuklara yönelik önleyici sağlık taramaları ve eğitim çalışmaları devam ediyor.


Tarih: 13.08.2021 16:45

BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Yıldırım Aile Sağlığı Eğitim Merkezi’nde görevli diş hekimi ve hemşireler; ilçenin her noktasında sağlık taraması ve bilgilendirme çalışmaları yaparak çocukları bilinçlendiriyor. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi, Teleferik Camii Kur'an Kursu öğrencilerine ney eşliğinde nasıl doğru nefes kullanımı, sağlıklı beslenme, ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimi verdi.

Sağlık taramalarını ilçenin her noktasında yapmayı hedeflediklerinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Ülkemizin yarınlarına ışık olacak evlatlarımızın gelişimi bizler için çok önemli. Çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel kazanımları erken yaşta edindikleri sağlık bilinci ile gelişebilir. Bunun için Yıldırım Aile Sağlığı Eğitim Merkezi’nde görevli arkadaşlarımız mahalle mahalle gezerek evlatlarımıza farkındalık eğitimi veriyorlar. Ben büyük bir özveriyle ilçedeki evlatlarımıza ulaşan görevli arkadaşlarımıza ve onları ciddiyetle dinleyen evlatlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü