Bursa’da sağlık çalışanlarına afet eğitimi

Bursa’da sağlık çalışanlarına afet eğitimi

Bursa'da Özel Doruk Yıldırım Hastanesi, çalışanlarını depremler başta olmak üzere afetlere karşı bilinçlendirmek ve afet bilinci aşılamak için AFAD eğitmenlerini personelleriyle buluşturdu.


Tarih: 10.08.2021 11:14

BURSA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesinin ardından harekete geçen Doruk Yıldırım Hastanesi Yönetimi, Bursa AFAD desteği ile hastane çalışanlarına afet farkındalık eğitimi organize etti.

Yaşanabilecek depremlere ve afetlere karşı personellerini bilinçlendirmek maksadıyla Doruk Yıldırım Hastanesi Yönetimi ile Bursa AFAD ortaklığında gerçekleştirilen “Afet Farkındalık Eğitimi”ne çok sayıda hastane çalışanı katıldı. Hastane çalışanlarına Bursa AFAD eğitmenleri tarafından, olası bir deprem esnasında hastaların nasıl korunacağı, afet çantasının hazırlanması ve afet sonrası yaşanabileceklere ilişkin eğitim verildi.

“AFET EĞİTİMLERİ HAYAT KURTARIYOR”

Özel Doruk Yıldırım Hastanesi Başhekimi Dr. Cemal Turhan, afet eğitimlerinin deprem esnasında hayat kurtardığını belirterek, toplumsal farkındalığın artırılması her türlü afet olayı ile mücadele edilmesinin bilinç ve tecrübe ile sağlanacağını kaydetti.

2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildiğini ve afetlerle mücadele edildiğini vurgulayan Özel Doruk Yıldırım Hastanesi İş Güvenliği Uzmanı Musa Kıransoy da, herkesi “afet gönüllüsü” olmaya davet ederek, "Afetlere karşı ‘Afet Çantası’ oluşturalım, hem işyeri hem de evimizde depremlere yönelik zarar azaltma çalışması yapalım” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi