Bursa’da söz düellosunda yarıştılar

Bursa’da söz düellosunda yarıştılar

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ilkini düzenlendiği Ulusal Münazara Turnuvası’nın şampiyonu Üsküdar Amerikan Lisesi Takımı oldu.


Tarih: 24.06.2021 16:02

BURSA (İGFA) - İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 1. Ulusal Münazara Turnuvası 20 farklı ilden 116 takım ve 232 öğrencinin katılımıyla yapıldı. Final etabına kadar olan tüm karşılaşmaların online yapıldığı turnuvanın finali Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yüz yüze yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in de izlediği finalde İstanbul Üsküdar Amerikan Lisesi, Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Bahcelievler Anadolu Lisesi takımları karşı karşıya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, final karşılaşması öncesinde yaptığı konuşmada, öğrencilerde yapıcı tartışma kültürünü oluşturmak, öğrencilerin araştırma, inandırıcılık, toplum önünde konuşabilme, hızlı düşünme ve cevap verme gibi yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yapıcı tartışma kültürünün oluşması bakımında münazara turnuvalarının büyük önem taşıdığını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, bu tür turnuvalara katılıp, tartışma kültürü kazanan bireylerin toplum içinde önemli roller üstlendiğine dikkat çekti.

Turnuvada Efe Aslan Tataroğlu, finalin en iyi konuşmacısı seçildi. Turnuvanın sonunda şampiyon takıma kupası ve tüm yarışmacılara madalya verildi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı