Bursalı üniversite öğrencileri Avrupa ve Afrika Şampiyonu oldu

Bursalı üniversite öğrencileri Avrupa ve Afrika Şampiyonu oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT),Uluslararası Shell Eco-Marathon Road to 2050 Challenge Yarışması’nda ''Gelecekte Mobilite Nasıl Olmalı? '' konu başlığı altında hazırladıkları proje ile Avrupa ve Afrika Şampiyonluğ


Tarih: 12.07.2021 15:30


Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT),Uluslararası Shell Eco-Marathon Road to 2050 Challenge Yarışması’nda ''Gelecekte Mobilite Nasıl Olmalı? '' konu başlığı altında hazırladıkları proje ile Avrupa ve Afrika Şampiyonluğu’nu kazandı. Genç mühendisler, elde ettikleri başarı ile 600’den fazla ekibin katıldığı yarışmada dünyanın en iyi üç ekibi arasına seçildi.

BURSA (İGFA) - UMAKİT Takım Kaptanı Adem Karaketir, Kurulduğu ilk yıldan itibaren yenilenebilir ve alternatif enerjiler ile çalışan araçlar geliştirmeye odaklandıklarını aktaran, üretecekleri bilgi birikimi ile gelecek nesillere örnek olmayı,Türkiye’de katma değerli ve ileri teknolojilerin geliştirilmesine öncülük etmeyi istediklerini vurguladı.

“UMAKIT sadece bir yarışma takımı değil" diyen Karaketir, "Bizim için şampiyonluklardan daha önemli şeyler var; öğrenmek ve milli teknolojimize katkı sağlamak gibi... Topluluğa girdiğimiz andan itibaren gerek hocalarımızın destekleri gerekse kendi çabalarımız ile araçlarımız ve teknolojilerimiz hakkında hem teorik hem de pratik bilgileri öğrenmeye başlıyoruz. Bu birikim yıllar yılı devam ettikçe içeride bir teknoloji kültürü ve bir bakış açısı oluşuyor. Arkadaşlarımız bu yarışmada ‘Gelecekte Mobilite Nasıl Olmalı’ adlı bir kısa tanıtım filmi oluşturdular. Bizim geleceğe olan bakışımızı, bahsettiğim teknoloji kültürümüzü ve yeşil geleceğe olan inancımızı yansıttılar. Oldukça ses getiren, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çokça beğeni toplayan bir çalışma oldu, tekrar bir Avrupa Şampiyonluğu daha aldığımız için çok mutluyuz. Tabi bu şampiyonluklar bir ana şampiyonluğun parçası. Çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı