Denizcilik eğitimi projeleri değerlendirildi

Denizcilik eğitimi projeleri değerlendirildi

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği’nin yeni yönetimi İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk’ü ziyaret ederek, denizcilik eğitimi projeleri konusunda işbirliği konularını ele aldı.


Tarih: 04.08.2021 12:26

İZMİR (İGFA) - İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, pandemide birçok sektörün faaliyetinin kesintiye uğramasına rağmen lojistik ve denizcilik sektörünün hiç hız kesmediğini belirterek, sektörün gençlere çok geniş ve birbirinden farklı iş fırsatı sunduğunu söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFMED) Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar, Başkan Yardımcıları Bülent İbik, Özgür Alemdağ ve Burak Gültekin, Yönetim Kurulu Üyesi Ulaş Emiroğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret ederek, Başkan Yusuf Öztürk ile bir araya geldi. Ziyarette denizcilik eğitimi alan gençleri iş hayatına doğru şekilde yönlendirecek DEFMED Akademi Projesi ele alındı.

Kendisi de Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunu olan Öztürk, pandemi ile beraber denizcilik ve lojistik sektörünün çok geniş bir periskopa sahip olduğunun anlaşıldığını söyledi. Öztürk, “Herkes deniz taşımacılığının ve diğer lojistik faaliyetlerin ne kadar değerli olduğunu bu kez yaşayarak gördü. Dijitalleşmedeki hızlanma ise taşımacılıkta yeni teknolojileri devreye soktu. Microsoft CEO’su iki yıl içinde devreye gireceğini düşündükleri teknolojinin şimdiden yaygın biçimde kullanır hale geldiğini açıklamıştı. Dijitalleşme, elektronik ticaret bulutunu büyütürken, lojistik sektörünün cazibesini de artırdı. Artık çok daha fazla sayıda genç bu alanda eğitim görmeyi tercih ediyor. Gençlerin okuldan mezun olmadan lojistiğin hangi alanında çalışacağına karar vermesi lazım. Onların zaman kaybetmeden uzmanlaşmalarını, faaliyet gösterecekleri doğru alanı seçip derinleşmelerini sağlamalıyız. DEFMED Akademi Projesi bu anlamda çok değerli” dedi. 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı