Gaziantep’te GASMEK, YKS başarısıyla göz kamaştırdı

Gaziantep’te GASMEK, YKS başarısıyla göz kamaştırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 100’e 2, ilk 500’e 6, ilk bine ise 9 öğrencisinin girmesiyle göz kam


Tarih: 02.08.2021 12:08

GAZİANTEP (İGFA) - Yükseköğretim Kurumları Sınavı hazırlık sürecinde  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASMEK’in eğitimlerinden yararlanan öğrenciler büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye genelinde sınava giren 2 milyon 592 bin 579 öğrenci arasında GASMEK, ilk 100’e 2, ilk 500’e 6, ilk bine 9 öğrenci, ilk 5 bine 37, ilk 10 bine 63, ilk 20 bine 118, ilk 50 bine ise 237 öğrenci soktu. Kurulduğu günden bu yana çalışmalarıyla adeta ‘Şehrin Gözbebeği’ haline gelen ve her geçen gün büyüyen GASMEK, YKS’de geçmiş senelerden gelen başarısının üstüne yeni başarılar ekleyerek ilerleyişini bu yıl da sürdürdü. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, YKS sayısal puan türünde Türkiye 61’incisi olan GASMEK öğrencisi Caner Kırçiçek’i ziyaret ederek tebrik etti, yakalanan başarının GASMEK’in verdiği emeklerin somut bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Başkan Şahin, Kırçiçek’i başarısından dolayı tebrik ederken gelecek hakkında planlarını sordu. Başkan Şahin, elde edilen başarının GASMEK’in emeklerinin somut bir çıktısı olduğunu vurguladı. Caner Kırçiçek’e başarısından dolayı dizüstü bilgisayar, katlanabilir bisiklet ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı tarafından burs verildi. 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü