İzmir Karabağlar Belediyesi’nden ‘Eğitim Kart’

İzmir Karabağlar Belediyesi’nden ‘Eğitim Kart’

İzmir'in Karabağlar Belediye Meclisi, eğitim öğretim döneminde öğrenci ve ailelerine destek amaçlı dağıtılacak 'Eğitim Kart'lar ile aile bütçelerine destek olurken, ilçe esnafa da destek olacak hizmet protokolünün ön adımını attı.


Tarih: 07.07.2021 09:49


İzmir'in Karabağlar Belediye Meclisi, eğitim öğretim döneminde öğrenci ve ailelerine destek amaçlı dağıtılacak "Eğitim Kart"lar ile aile bütçelerine destek olurken, ilçe esnafa da destek olacak hizmet protokolünün ön adımını attı.

İZMİR (İGFA) -Karabağlar Belediye Meclisi'nin temmuz ayı ikinci toplantısı yapıldı. Ana hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıyı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetti.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Emre Külekçi, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Uğur Durmaz'ın da katıldığı toplantıda, Karabağlar Belediyesi ile İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası arasında düzenlenecek ortak hizmet işbirliği protokolünün kabulü ve imzalanması için Başkan Selvitopu'na yetki verilmesi, oybirliğiyle kabul edildi. Bu kapsamda Karabağlar Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu eğitim öğretim döneminin başında da ilkokula başlayacak çocuklara, eğitim desteğinde bulunacak. Öğrenci velilerine, ilçedeki kırtasiyecilerden alışveriş yapmaları koşuluyla içinde belli bir miktar para yüklenmiş “Eğitim Kart” dağıtılacak.

Başkan Selvitopu, geçen eğitim öğretim dönemi başında okula başlayan yaklaşık 3 bin çocuğa kırtasiye yardımı yaptıklarını belirterek, Sosyal Destek Kartı uygulamasıyla ilçede yaşayan 2 bin 377 hanenin hesabına, her ay düzenli para yatırıldığını anımsattı. Başkan Selvitopu, İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odamızla yapacağımız işbirliği sayesinde de eğitime desteğin yanı sıra esnafımızın bütçesine de katkı koymuş olacaklarını söyledi.

NASREDDİN HOCA HAZIRLANIYOR

Toplantıda, yapımı tamamlanan Uzundere'deki Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi’nde “Sergi Kiralanması İşi”nin 5393 sayılı Kanun'un 67. maddesine istinaden yıllara sari ihale edilerek üçüncü şahıslara gördürülmesine ilişkin komisyon raporları, oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Selvitopu, merkezi yeni eğitim öğretim yılının başında çocukların hizmetine sunmayı amaçladıklarını belirterek, ilgili yasalar gereği bu meclis kararına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı