Manisa’da Kur’an Kursu öğrencilerine ‘tasarruf’ bilinci

Manisa’da Kur’an Kursu öğrencilerine ‘tasarruf’ bilinci

MASKİ Genel Müdürlüğü, son dönemlerde yaşanan kuraklık ve su kaynaklarının nasıl korunabileceğini anlatmak amacıyla Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde yaklaşık 900 yaz Kur’an Kursu öğrencisine su tasarrufu eğitimi verdi.


Tarih: 17.08.2021 09:11

MANİSA (İGFA) - Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, su tasarrufu konusunda öğrencileri bilinçlendirmek için 2018 yılından bu yana 10 binin üzerinde öğrenciye ulaşarak eğitim verdi. Şehzadeler ve Yunusemre ilçesinde bulunan toplam 12 Cami ve Kur’an Kursunda eğitimlerine devam eden yaklaşık 900 öğrenciye ulaşan MASKİ Genel Müdürlüğü, gelecek nesilleri suyun insan yaşamı için önemi ve sahip olduğumuz su kaynaklarını korumak için neler yapılması gerektiği konusunda eğitimler verdi.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, çocuklara erken yaşlarda verilen eğitimin önemine ve kalıcılığına vurgu yaptı. Evlatlara erken yaşlarda verilen eğitimler onların daha da bilinçli bir birey olarak yetişmelerini sağladığını ifade eden Çevik, "Biz de MASKİ Genel Müdürlüğü olarak dünyamızın en büyük sorunlarından birisi olan susuzluk ve kuraklık tehlikesine dikkat çekmek ve bu konuda önlemler alabilmek adına küçük kardeşlerimize su tasarrufu eğitimleri veriyoruz. 2018 yılından bu yana devam ettiğimiz bu eğitimlerden çok güzel geri dönüşler de aldık. Yaz döneminde de Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde bulunan toplamda 12 Cami ve Kur’an Kurslarında eğitimlerine devam eden yaklaşık 900 öğrenciye de uzman personellerimizle su tasarrufu konusunda eğitim verdik. Umuyoruz ki, çocuklarımız almış oldukları bu eğitimi hayatın her alanında, önce aile ortamında, daha sonra okul ortamında ve sosyal ortamda su tasarrufuyla ilgili gerekli tedbirleri alıp çevresindekileri de bilinçlendireceklerdir” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı