Öğrencilere 68 bin kitap dağıtıldı

Öğrencilere 68 bin kitap dağıtıldı

Milli Eğitim Müdürlüğü, Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere 68 bin adet kitap desteği sağlandı.


Tarih: 07.03.2021 09:46

BATMAN (İGFA) - Batman Valiliği, İl Özel İdaresi ve Batman Belediyesi desteğiyle Bakanlığın dijital olarak yayınladığı kitapların 5, 6, 7. Sınıflara Beceri Temelli Test Kitapları, 8. Sınıflara LGS'ye Hazırlık Çalışma Kitapları adı altında toplam 20 bin kitabın basımı yapılarak kırsalda ve merkezde okuyan öğrencilere dağıtıldı. Basılan kitap sayısı toplam 68 bin 514 oldu. Ayrıca Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesinden bakanlıkça dijital olarak yayınlanan 2, 3,  4. sınıflara yönelik toplam 9 Bin kitap basım aşamasında olup kırsaldaki ve merkezdeki internet erişimi olmayan öğrencilere dağıtılacak.

VALİLİKTEN ÖNEMLİ KATKI

Vali Hulusi Şahin, 2020 yılı Mart ayından itibaren COVID–19 salgını ile ülke genelinde uzaktan eğitim sürecine başladıklarını hatırlatırken, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından da tüm sınıf seviyelerinde kazanımları içeren video içerikleri hazırlanmış YouTube/Batmanilmem kanalı üzerinden öğrencilerimizin istifadesine sunuldu. Valiliğimizce ilimize bağlı kırsal alandaki öğrencilerimizin istifadesine sunmak amacıyla Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından dijital ortamda e-kitap olarak yayınlanan çalışma kitabını çocuklarımıza basılı kitap halinde ulaştırıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Uyarı geldi! Sağanak yağış etkili olacak: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Akıllara durgunluk veren olay! Böyle anne olmaz olsun: Çocuğunu yolun ortasına bıraktı

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı