Okullarda yüz yüze eğitim 7 Haziran'dan itibaren başlıyor

Okullarda yüz yüze eğitim 7 Haziran'dan itibaren başlıyor

Okulların açılmasına ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yarın itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyor


Tarih: 31.05.2021 20:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının yaptığı açıklamaların ardından Türkiye'nin normalleşme takvimi de belli oldu. Koronavirüs salgınında en çok etkilenen alanlardan biri olan eğitimde nasıl bir yol izleneceği de merak ediliyordu. Buna göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılış tarihi hakkında bilgilendirmede bulundu.

YÜZ YÜZE EĞİTİM HAFTADA 2 GÜN

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yarından itibaren ilkokul ve bünyesinde ana okullarında, 7 Haziran'dan itibaren de ortaokul ve liselerde, haftada 2 gün olmak şartıyla yüz yüze eğitim geçileceğini açıkladı.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda ise 1 Haziran'dan itibaren başlayacak eğitim öğretim faaliyetleri, haftanın 5 günü yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

1 Haziran salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir. 7 Haziran pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir.

KÖY OKULLARINDA HAFTADA 5 GÜN EĞİTİM

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır.

YÜZ YÜZE EĞİTİME KATILIM İSTEĞE BAĞLI

Okullarımızdaki yüz yüze eğitim katılımı isteğe bağlı olup, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Klavuzu"ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

2020-2021 Eğitim- Öğretim dönemi 2 Temmuz Cuma günü ise sona erecektir.

yüz yüze eğitim


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı