TURKOVAC Proje Lideri ERÜ’de aday öğrenciler ile buluştu

TURKOVAC Proje Lideri ERÜ’de aday öğrenciler ile buluştu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından “Tanıtım Günleri” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Aday Öğrenciler Akademisyenler ile Buluşuyor” söyleşi programının ilk konuğu TURKOVAC Aşısı Proje Lideri ERÜ Aşı Araştırma ve Geli?


Tarih: 10.08.2021 08:47

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Kılıç ve Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay, Genel Sekreter Murat Yenisu, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kasım Özgen ve Venhar Çokkeçeci ile aday öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Etkinliğin konuşmacısı TURKOVAC Aşısı Proje Lideri ve ERAGEM Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, aday öğrencilere Erciyes Üniversitesi’nin özellikle araştırma -geliştirme noktasında önemli bir üniversite olduğunu söyledi. 

Özdarendeli, “Bütün dünyayı etkileyen bir pandeminin ikinci yılındayız. Erciyes Üniversitesi daha önceki yıllarda kuruduğu araştırma merkezleri ile birlikte bilgi üretimini başlatmıştı ve bu pandemi süreci ile ilgili de özellikle Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde daha önceki yıllarda üretilen bilginin pandemi sürecinde pratiğe uygulanması doğrultusunda ciddi bir takım çalışmalarımız oldu. TURKOVAC Aşısı ile ilgili klinik çalışmalarının bitirildiğini ve Faz çalışmalarının devam ettiğini söyleyebiliriz. Bu anlamda Erciyes Üniversitesi’nin özellikle araştırma geliştirme noktasında önemli bir üniversite olduğunu söylemek lazım” dedi. 

Konuşmasında öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplayan Özdarendeli, ayrıca ERÜ tarafından Covid-19 karşı geliştirilen TURKOVAC Aşısı hakkında da bilgiler verdi. Özdarendeli, şunları kaydetti: “Biz İngiltere varyantı konusunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın destekleri ile hızlı bir proje yaptık. TURKOVAC Aşısı acaba İngiltere Varyantı konusunda etkili mi diye o yönde yaptığımız çalışmalar neticesinde İngiltere varyantı karşı yüzde yüz etkili. Transgenik farelerde yaptığımız çalışmalarda yüzde yüz etkin olduğunu bulduk.  Delta varyantı ile ilgili çalışmalarımızda sürüyor. Onunla ilgili elimizde tam veri olmadığı için söyleyemiyorum ama İngiltere Varyantı ile ilgili etkili olduğunu söyleyebilirim” Etkinlik, Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin aday öğrenciler ile fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü

Hayırlı cumalar! Yepyeni resimli, dualı, ayetli cuma mesajları ve sözleri

Erzincan'daki maden kazasında toprak altında kalan işçilerden birine daha ulaşıldı

Türkiye beşik gibi sallanıyor! Bir korkutan deprem de İzmir'de meydana geldi

Yüksekova'da otlanmak için meralara çıkan hayvanların muhteşem anları

Cuma ezanı vakti: 19 Nisan 2024 Van Cuma Namazı saat kaçta?