Üniversite adaylarına Bursa’dan ‘Teknik’ davet

Üniversite adaylarına Bursa’dan ‘Teknik’ davet

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) geleneksel hale getirdiği üniversite tercih günleri etkinliğini bu yıl hem çevrimiçi, hem de yüz yüze olarak düzenliyor.


Tarih: 09.08.2021 15:32

BURSA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile ÖSYM takvimi güncellenerek YKS 2021 tercih tarihlerinin 20 Ağustos 2021’e kadar uzatılması sonrasında tanıtım tarihlerini güncelleyen Bursa Teknik Üniversitesi, 4 Ağustos’ta başlayan BTÜ Çevrimiçi Tercih Günleri etkinliğini 18 Ağustos’a kadar sürdürme kararı aldı.

COVID-19 nedeniyle BTÜ Çevrimiçi Tercih Günleri adıyla web seminerleri olarak düzenlenen etkinliğin yanı sıra öğrenciler, Kampüste Tercih Günleri etkinliğinde ise pandemi tedbirleri alınan ortamlarda bölüm akademisyenleri ile bire bir yüz yüze görüşmeler yapabilecek.

BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek Kampüste Tercih Günleri’nde aday öğrenci ve aileleri 10-12 Ağustos tarihlerinde saat 13.00-16.00 saatleri arasında bölüm akademisyenleri ile bire bir yüz yüze görüşebilecekler.

Pandemi sürecinde uzaktan eğitimde başarılı bir dönem geçirdiklerini belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, uzaktan eğitim tecrübemizde aday öğrencilere yardımcı olmak üzere 4-18 Ağustos tarihleri arasında BTÜ Çevrimiçi Tanıtım Günleri programı oluşturduklarını, dileyen aday öğrenci ve aileler 10-12 Ağustos tarihlerinde Mimar Sinan Yerleşkesi'nde akademisyenlerimizle birebir görüşmeler de yapabileceklerini söyledi.

Uygulanan YÖK onaylı İşletmede Mesleki Eğitim Programı sonucunda öğrencilerin mezuniyet sonrasındaki ilk ayda istihdam oranı yüzde 70’in üzerinde olduğuna dikkati çeken Rektör Karademir, "Gelişmiş laboratuvarlarımızda cihaz başına 6, akademisyen başına 13 lisans öğrencisi ortalaması ile uygulama ağırlıklıve proje bazlı bir eğitim sistemine sahibiz. Bu sene ilk kez alım yapacak Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ile Fizik Bölümlerimizin de eklenmesiyle 26 bölümde lisans öğrencisi alacağız. Nitelikli akademik kadromuz ile yeni öğrencilerimizin aramıza katılmasını bekliyoruz” dedi. 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi