Vanlı öğrenci hazırladığı projeyle Türkiye ikincisi oldu

Vanlı öğrenci hazırladığı projeyle Türkiye ikincisi oldu

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Elif Arslanoğlu, ‘Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’ kapsamında hazırladığı “Okulum Kendi Müzesiyle Tarihine İz Bıraksın” projesiyle Türkiye ikinc


Tarih: 04.12.2020 10:19

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Elif Arslanoğlu da, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Elif Yıldız Tosun danışmanlığında hazırladığı “Okulum Kendi Müzesiyle Tarihine İz Bıraksın” tarih projesiyle katıldı. Bu projeyle okul tarihine ışık tutmak için okullarda müzelerin oluşturulması gerektiğini söyleyen Elif Arslanoğlu, yapılan değerlendirme sonucu projesiyle Türkiye ikincisi oldu. Arslanoğlu, aldığı dereceden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.


Proje danışmanı Sosyal Bilgiler Öğretmeni Elif Yıldız Tosun ise bu yıl korona virüs salgını sebebiyle Türkiye finali değerlendirmelerinin alınan tedbirler kapsamında proje sahibi öğrencilerin ve jürilerin çevrimiçi ortamda bir araya gelmesiyle yapıldığını söyledi. Yıldız Tosun, yarışmaya 3 bin 123 farklı okuldan 20 bin 960 öğrencinin hazırladığı 15 bin 661 proje başvurusu alındığını ifade etti.


Okul Müdürü Seyithan Ekinci de, proje başvurularının Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapılan ön değerlendirmeyi geçen bin 200 projenin sahibi öğrencilerin 13-14 Ekim 2020 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katıldığını hatırlattı. Okullarının 2020 yılında yapılan LGS Türkiye birinciliği de bulunduğunu ve bu proje derecesiyle başarılarını pekiştirdiklerini ifade eden Seyithan Ekinci, öğrencilerin yaptıkları projelerle pek çok yarışmaya katıldığını, her zaman olduğu gibi pandemi sürecinde de okul idaresi ve okul öğretmenlerinin hem ders faaliyetlerinde hem de bireysel yeterlilik faaliyetlerinde öğrencilerin yanında olduklarını kaydetti. Seyithan Ekinci, okul olarak sonraki süreçte de her koşulda çalışmalarına devam edeceklerini ve benzer başarılarıyla örnek olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı